Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Limburg

2 Dagen Maastricht & Gent

DAG 1,

08:00 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats; Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, DVD en toilet richting Maastricht. Uiteraard kan er onderweg worden gestopt voor koffie of thee met gebak of wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers aan boord! Kosten ca. € 5,00 per persoon voor koffie of thee met gebak.

10:45 uur

In de buurt van Maastricht, in het schilderachtige Jekerdal, wordt u hartelijk ontvangen op de monumentale wijnhoeve, gebouwd om een grote binnenplaats, die dateert uit ongeveer 1600. U krijgt hier een rondleiding met deskundige toelichting.
U bezoekt o.a. de wijngaard, de wijnkelders en natuurlijk ontbreekt de wijnproeverij niet! (inclusief 3 verschillende wijnen proeven en brood). 

12:30 uur

In Maastricht aangekomen heeft men vrije tijd om te lunchen etc. Wilt u liever samen de lunch gebruiken dan kan dat uiteraard ook, bijvoorbeeld op he moie Vrijthof, bij de ambachtelijke bakker of op een mooi landgoed; vanaf ca. € 13,50 per persoon. 

U heeft de rest van de middag ter vrije besteding in Maastricht. Uiteraard kunnen wij ook iets voor het hele gezelschap reserveren of maakt u eerst een leuke stadswandeling met gids; deze duurt ca. 1,5 uur en heeft men dan vanaf 14.30 uur vrije tijd.

MOGELIJKHEDEN:

* Rondvaart Maas met bezoek aan Sint Pietersberg (14.00 uur vertrek)
De boot neemt u mee voor een ca. 20 minuten durende tocht langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg.
Na ca. 20 minuten stapt u van boord en wandelt u naar de St. Pietersberg (de ‘berg’ op) om na een korte wandeling bij "Buitengoed Slavante" te komen. Vanaf hier vertrekken de grottengidsen voor uw tocht door de koele duisternis van de mergelgangen. Na de rondleiding door de grotten wandelt u terug naar de aanlegsteiger van Rederij Stiphout waar u het 2e gedeelte van de boottocht kunt vervolgen. U vaart dan een stukje richting Belgie en uiteindelijk weer retour richting centrum van Maastricht (duurt ca. 35 minuten).

Let op: i.v.m. een klimmende wandeling naar de grotten is dit programma niet geschikt voor personen die moeilijk ter been zijn! Zij kunnen eventueel aan boord van de boot blijven (die vaart dan wel een paar keer heen en weer). De temperatuur in de grotten is het gehele jaar ca. 12 graden.
Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 14,= per persoon

* De Scrabbletour! Een puzzeltocht door de binnenstad van Maastricht waarbij u bij iedere vraag letters kunt verdienen om later woorden mee te vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden. De combinatie van de leuke route en de vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden. Aan het eind is er een prijsuitreiking en een drankje is daarbij inbegrepen! 
Kosten ca. € 17,= p.p./ Duur ca. 3 uur 

* Stadswandeling o.l.v. een deskundige gids door het centrum van Maastricht waarbij bijvoorbeeld ook een bezoek aan het Vrijthof met de O.L.V. kathedraal ingepast kan worden. Kosten ca. € 5,= p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers) Duur ca. 2 uur

* Uiteraard kan er ook een boottocht zonder bezoek aan de grotten over de Maas gemaakt worden. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een rondvaart van ca. 50 minuten langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug.
Kosten ca. € 8,50 p.p. 

* CRAZY 88 
Wees stoer, snel en creatief tijdens dit hilarische bedrijfsuitje!
U wordt hartelijk ontvangen door de enthousiaste spelbegeleiding en na de speluitleg gaat het hilarische en knettergekke stadsspel van start! Ieder team krijgt 88 ‘Crazy’ opdrachten, waaruit ze zelf mogen kiezen welke opdrachten ze zullen uitvoeren. Er zijn punten verbonden aan de opdrachten dus kies goed en tactisch. 

Doe een crime scene na, vraag een onbekende ten huwelijk, knuffel een agent en nog 85 van dit soort crazy opdrachten! De uitgevoerde opdrachten moeten worden vastgelegd met de meegegeven camera.Inclusief: begeleiding, benodigde spelmaterialen en 1 consumptie per persoon.
Duur ca. 3,5 uur/ Kosten ca. € 32,50 per persoon.

* Mysterieus Maastricht
Een spannend bedrijfsuitje waar u in de historie van de beruchte bokkenrijders duikt. 
De grootste bokkenrijdersroof aller tijden, is tot heden ten dage nooit teruggevonden. Een nog steeds zoekend familielid, heeft bewijs dat de roof ergens in Maastricht verborgen moet zijn en vraagt jullie hulp. Weet u de verborgen schat in het donkere centrum van de stad te vinden? Strategisch inzicht, 'out of the box' denken, samenwerken en snel kunnen schakelen zijn essentiële eigenschappen om dit spel te kunnen spelen. Durft u het mysterie aan?

Dit teambuilding programma in Maastricht is het leukst om tegen schemering te spelen! Ontrafel met uw team het mysterie uit de roerige geschiedenis van Maastricht. Antwoorden liggen verborgen in het duistere centrum en geheimzinnige zaken uit heden en verleden kruisen uw pad. Onderweg ontcijfert u de gecodeerde boodschappen en geheimtaal en komt u langs onheilspellende locaties met een duister verleden.
Duur ca. 3 uur /Kosten ca. € 25, = per persoon inclusief 1 consumptie per persoon, een prijs voor het winnende team, benodigde spelmaterialen en enthousiaste begeleiding.

* Limburg met een Missie
Dit is weer eens wat anders! U neemt met het hele gezelschap deel aan een belevingsspel in het verdedigingsstelsel onder de stad, dat bestaat uit een 14 kilometer lang labyrint van gangen; een Limburgs uitje met een missie!

Aanvallen op de stad teisterden de Maastrichtenaren door de eeuwen heen. Kruip in de huid van een geheim agent en voer in teamverband geheime missies uit om Maastricht te behoeden voor de vijand. Gebruik de gangen van de Kazematten, decodeer de opdrachten en neutraliseer het kwaad. Extra spannend omdat deze gangen in het verleden, tijdens een belegering van de stad, ook al werden gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Durf en fantasie en vereist! Deze prijs is inclusief één consumptie. 
Bijzonderheden: De constante temperatuur in de gangen van de Kazematten is circa 12 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 24,= per persoon

* Steptocht onder de grond
Op zoek naar een hip en actief uitje? Dan is dit echt iets voor u!Ontdek per step de diepste geheimen van de Sint Pietersberg samen met een enthousiaste gids...

De step is een ideaal middel om lange afstanden mee af te leggen in de grotten. Zo kom je op plekken waar je tijdens een reguliere rondleiding niet komt. De gids laat je op unieke wijze kennis maken met deze bijzondere ondergrondse wereld. Geniet van fascinerende verhalen vol anekdotes en weetjes en de authentieke en mysterieuze sfeer van de mergelgrotten. Er is geen elektriciteit, geen geluid, geen ontvangst, geen verlichting, op het licht van een hoofdlampje na. Dit zorgt voor een unieke en verrassende ervaring, waar vaart achter zit! 
Dit uitstapje is inclusief:moderne, gebruiksvriendelijke step, enthousiaste professionele gidsen, een uniek parcours in de grotten van de Sint Pietersberg. Wij raden u aan om sportieve schoenen te dragen!
Duur ca. 1 uur en 15 minuten/Kosten ca. € 16, = per persoon

* Operatie Fort Sint-Pieter!
Een zenuwslopend en actief programma in het machtige en eeuwenoude Fort Sint-Pieter. Durf jij de uitdaging aan te gaan? 
Verken samen met je team alle hoeken en schietgaten van Fort Sint-Pieter en voer zenuwslopende en tijdgebonden opdrachten uit, om de sleutel te bemachtigen tot de verborgen schatkist. Operatie Fort Sint-Pieter is niet voor iedereen weggelegd: teambuilding, behendigheid, leiderschap en strategisch inzicht zijn een must!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 19,= per persoon 
Bijzonderheden: zorg voor makkelijke kleding, sportief schoeisel en iedereen moet een zaklamp bij zich hebben!

* Avonturentocht D'Artagnan
Deze avonturentocht speelt zich af in het ondergrondse gangenstelsel van de Kazematten. Een labyrint van gangen, verdiepingen en trappen waarin de groep zelf haar weg naar buiten zoekt...Je vervult allerlei opdrachten waarbij een fout tot straftijd leidt. De clou is dus zo snel mogelijk de route af te leggen en je niet te laten afleiden door vreemde snuiters die in de Kazematten rondspoken…

Een gezellig programma met een licht fysieke inspanning dat ook perfect als teambuilding activiteit kan fungeren en dat in de Kazematten; een uniek ondergronds verdedigingsstelsel. 
Duur ca. 2,5 uur/Kosten € 18,25 per persoon
Bijzonderheden: zorg voor makkelijke kleding, sportief schoeisel en iedereen moet een zaklamp bij zich hebben.

* De slag om Slavante
Slavante en de Sint Pietersberg hebben een rijk verleden en ook veel te bieden. 
In teams ga je met elkaar de strijd aan om ‚de slag van Slavante’. Een puzzeltocht voert je met je team over de Sint Pietersberg naar het terrein van de Koninklijke Sociëteit van Handboogschutters Sint Sebastiaan. Deze schutterij is opgericht in 1408 ter verdediging van de stad Maastricht. Hier vindt ook het eindduel van de puzzeltocht plaats. Je krijgt een professionele uitleg over het handboogschieten, niet zomaar boogschieten ... nee, je moet verticaal omhoogschieten om een vogel uit de 20 meter hoge mast te schieten. Uit dit duel zal uiteindelijk de winnaar van ‚de slag om Slavante’ komen. Na het duel gaat de wandeling langs een andere route terug naar Slavante. 
Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 22,50 per persoon incl. leiding en 1 drankje

* Architectuur Tour Maastricht
Een echte kunststad mag Maastricht zichzelf wel noemen!
Ontdek de mooiste architectonische kunstwerken in de Architectuur Tour! Niet alleen is kunst terug te vinden in de verschillende musea die deze stad rijk is; maar vooral ook in de mooie gebouwen die deze stad herbergt. Een stad met twee gezichten, die zowel rijk is aan historie dan wel rijk aan hedendaagse bouwkunst herbergt genoeg geheimen die onze gids gedurende anderhalve uur aan u gaat tonen.

U krijgt nu de kans om meer te leren over de geschiedenis en de hedendaagse architectuur van Maastricht! Bezoek het splinternieuwe Céramique terrein en laat u informeren over de verschillende gebouwen. Stop in één van de vele leuke cafés die Maastricht rijk is voor een lekker glaasje fris of een warme kop koffie. Krijg meer achtergrondinformatie over de v verschillende architecten die de horizon van Maastricht mede hebben bepaald. Wellicht heeft onze professionele gids zelf nog een toevoeging gemaakt in het straatbeeld van deze oude stad met een modern gezicht!
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 per persoon

* Berggolf; Boerengolf op niveau!
Neem het in teams of individueel tegen elkaar op met een potje berggolf bovenop de Sint Pietersberg. De in totaal 6 langeafstand holes leiden je omhoog naar het plateau van de Sint Pietersberg. 
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 12,50 per persoon. 

* PubQuiz
Welkom in het gezelligste café van Maastricht voor een gezellige PubQuiz! Geniet van de leukste muziekfragmenten, vragen over bekende Nederlandse hits en tal van andere quizonderdelen zoals Vaderlandse geschiedenis, sport en andere onderwerpen! De PubQuiz doet het altijd goed! Deze quiz wordt gepresenteerd door een enthousiaste quizmaster die in hoog tempo de leukste vragen op u afvuurt. Hoeveel 'exen' heeft Linda de Mol eigenlijk? Een vraag die nooit in Ik hou van Holland wordt gesteld! Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende muziekfragmenten en met het spelonderdeel ‘Hints’ waarin u alleen uw antwoorden aan elkaar in lichaamstaal mag uitbeelden, is de lach tijdens deze quiz verzekerd! Inclusief: enthousiaste Quiz-presentator, geluidsfragmenten en interactieve opdrachten, prijs voor de winnaar of het winnende koppel
Duur 2 uur/Kosten ca. € 27,50 per persoon (exclusief drankjes; deze gaan op nacalculatie of er wordt van tevoren een arrangement met u afgesproken). 

* Workshop Vlaaien Bakken
Vroeger was het heel gebruikelijk in het Zuiden dat elk huishouden zijn eigen vlaaien voor het weekend bakte. Limburg is er bekend om geworden. Wie wil er dus nu niet zelf een echte Limburgse vlaai leren maken? U krijgt - na de ontvangst met koffie met vlaai - uitleg en een demonstratie en gaat vervolgens zelf aan de slag. U kunt daarbij kiezen tussen twee tot drie vullingen en of u de vlaai een deksel geeft of een ouderwets ruitpatroon. Zodra uw vlaai in de oven staat, krijgt u een rondleiding door de historische bakkerij! Duur ca. 3 uur/Kosten ca. € 30, = per persoon

*Griezelen in de grotten
Stel je voor! Je begint met een vrolijke rondleiding in de grotten, maar wat blijkt, het wordt al snel een avontuur om nooit te vergeten.

Als de gids jou en je collega's even in het donker achterlaat merk je dat je niet alleen in het gangenstelsel bent. Een bijzonder sjofel gekleede archeoloog is met zijn onderzoek bezig en stoort zich mateloos aan jullie aanwezigheid. Nadat hij het nodige getier over je heeft uitgegooid maakt hij de groep onverwacht deelgenoot van de eeuwenoude legende van Heer Reginald van Valkenburg.

Na een afschuwelijke broedermoord werd hij in de donkere kille grotten aan zijn lot overgelaten. Volgens de overlevering kent zijn geest enkel rust als iemand rein van hart de grotten trotseert. De archeoloog stuurt jullie daarom op pad door de zeer spaarzaam verlichte gangen voor een tocht waarbij lach- en sluitspieren danig op de proef worden gesteld.

De verschrikkingen worden van kwaad tot erger en net wanneer je denkt dat je het er ongeschonden vanaf gebracht hebt, begint de ellende pas goed...! Totale duur ca. 75 minuten / Kosten ca. € 20,= per persoon.

Maastricht Ontmaskerd
Een ludiek spelprogramma waarbij de teams worden blootgesteld aan maffe, serieuze, inspannende en originele vragen en opdrachten. De oplossingen liggen verspreid door de binnenstad van Maastricht en zijn nodig om uiteindelijk als winnaar de finish te bereiken. Met behulp van een plattegrond, een camera en een rugzak met verrassende inhoud wordt de ideale route bepaald. Ondertussen moet men oppassen voor de verschillende controleposten.

De opdrachten kunnen variëren van het beklimmen van de bekende Maastrichtse kerktoren tot een jeu de boules wedstrijd. 1 consumptie en de prijsuitreiking zijn bij dit programma inbegrepen. 
Totale duur ca. 3,5 uur / Kosten ca. € 32,50 per persoon.

Kroegenpuzzeltocht
In  teamverband bezoek je de leukste en beroemdste kroegjes van Maastricht. Iedere kroeg heeft zijn eigen verhaal en stamgast en. Dit is de manier om kennis te maken met de Limburgse gezelligheid. Inclusief 4 consumpties. 
Totale duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 22,50 per persoon

Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk in en rond Maastricht! Van bierproeverij tot  stadswandeling en kanotocht met gids en van museumbezoek tot rondvaart met wandeling door de grotten. Kunt u er echt niet uitkomen geef uw gasten dan lekker vrije tijd! Dat is altijd goed!!! U kunt het gezelschap ook de middag vrij geven en dan één van bovenstaande onderdelen voor de volgende dag uitkiezen. In de nabije omgeving kunt u ook nog mountainbiken in de grotten, rodelen in Valkenburg etc. dus wilt u liever iets anders, laat het ons dan even weten zodat wij dit voor u uit kunnen werken.

18:00 uur

U wordt verwacht op een sfeervolle locatie aan de rand van Maastricht waar u gaat genieten van een uitstekend en onbeperkt Frans, Italiaans en Oosters koud en warm “live cooking” buffet!

Uw avond zal starten met een ruime keuze uit verschillende amuses. Daarna kunt u genieten van een kop huisgemaakte soep van de dag, alsmede een ruim voorgerechten buffet met diverse samengestelde salades én een salade station waar een van de koks graag de verse salade van uw keuze voor u bereidt. Uiteraard horen hier ook koude vis-en vleesgerechten bij, zoals gepocheerde zalm en Italiaanse gedroogde ham. Vervolgens zijn er uitgebreide keuzes met wok, vis-en vleesgerechten en pizza's, die à la minute voor u bereid worden. Deze worden natuurlijk begeleid door een ruime keuze aan bijgerechten. Tot slot kunt u genieten van een heerlijk dessertbuffet, Venitiaanse ijsbar en diverse soorten streekkazen. Voor slechts € 9,= per persoon zijn gedurende 2,5 uur alle drankjes Hollandse Bar inbegrepen!

20:30 uur

Onze chauffeur brengt u richting uw hotel in Belgie.

22:00 uur

Verwachte aankomst in de buurt van Gent waar u incheckt bij het uitstekende en centraal gelegen IBIS Hotel.

Dit 3-sterrenhotel biedt moderne en luxe kamers in deze charmante stad, niet ver van Gent. Tijdens uw verblijf kunt u terecht in de trendy bar die 24 uur dag is geopend. Tevens kunt u gebruikmaken van de gratis WiFi en ADSL van het hotel. In de lobby van het hotel vindt u een computer met gratis internet.

Het ibis hotel is een stijlvol hotel blak bij het historische hart van de stad met de Grote Markt. De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen televisie.De gezellige Bar is op elk moment van de dag een geweldige plek om te ontspannen met een drankje en een hapje - hij is altijd open! Bij mooi weer kunt u op het eigen terras ontbijten of gewoon genieten van de zon met een kopje thee of een verfrissend drankje. De kamers zijn modern en comfortabel en beschikken over toilet en douche, haardroger, telefoon en airco.  

DAG 2,

Vanaf 8 uur wordt er een lekker ontbijtbuffet geserveerd!

09:30 uur

U bent inmiddels uitgecheckt en de chauffeur staat klaar om u richting Gent te brengen.

10:15 uur

U bent inmiddels aangekomen in Gent waar deskundige gidsen u opwachten om u mee te nemen om te gaan sneukelen!!!!!

Sneukelen is het Oostvlaams voor ‘snoepen’ en daarmee is meteen alles gezegd. Tijdens de wandeling met gids proef je van de lekkerste Gentse specialiteiten: van Gandaham met Tierenteynmosterd tot echte Gentse neuzen. Tussen de verschillende winkeltjes stippelen we een mooie route uit langs de belangrijkste bezienswaardigheden: alles wat je over Gent en haar inwoners moet weten. (inclusief 4 proeverijtjes).

Liever alleen met een gids op pad gedurende ca. 1,5 uur dan kan dat ook; in dat geval krijgt u korting van ca. € 7,50 p.p.

12:15 uur

Na de wandeling maakt u nog een mooie rondvaart door het historische centrum van Gent (het zijn open bootjes!) De tocht gaat langs de Graslei met de drie torens, langs verschillende 'leien' en onder bruggen door. 

13:15 uur

Na de rondvaart heeft men vrije tijd en kan men genieten van de terrasjes, winkels en musea van Gent!

Het stadssilhouet wordt gedomineerd door de drie torens: het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Naast de vele bezienswaardigheden vinden we hier ook de typisch Belgische gezelligheid. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. Sfeervolle cafeetjes voor het proeven van de vele soorten Belgische bieren of snoepen in de bonbonwinkeltjes. U voelt zich zeker welkom in Gent!

15:30 uur

Vertrek huiswaarts. (diner onderweg is uiteraard mogelijk).

18:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 169,50  per persoon
45 – 60 personen  € 159,50  per persoon
Toeslag 1 persoons kamer  €   27,50  per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op dit arrangement zijn de DAGJE UIT voorwaarden van toepassing
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. entree en rondleiding wijnboerderij incl.
  proeverij (3 glazen wijn en stokbrood)
· vrije tijd Maastricht
· zeer uitgebreid live cooking buffet 1e dag
  (excl. drankjes)
· 1 hotelovernachting op basis van 2 persoons
  kamers met faciliteiten IBIS HOTEL
· ontbijtbuffet 2e dag
· tax hotel
· vrije tijd in Gent
· ‘sneukelen’ in Gent o.l.v. gids incl.  4 proeverijtjes
· rondvaart Gent
· verzorging van de chauffeur