Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Limburg

2 dagen Maastricht

DAG 1,

08:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar naar het Limburgse land! 

10:15 uur

Onderweg gebruikt u 2 kopjes koffie of thee met gebak voor u klaar. Na de koffie gaat u verder richting Maastricht waar u tegen het middaguur zult arriveren.

12:30 uur

Op een mooie locatie in het hartje van de stad op het Vrijthof staat een lekkere lunch voor u klaar: 
van Dobben kroket, Provençaalse tomaten-paprikasoep, ¼ stokbrood, 1 sneetje wit- en 1 sneetje bruinbrood, kaas, ham, cervelaat, boter en jam. Tevens is een kopje koffie of thee inbegrepen.

14:00 uur

Nu u een goede bodem heeft gelegd is het tijd om de stad nader te verkennen! Dit kan op verschillende manieren en omdat het leuk is zelf te kiezen wat het best bij uw gezelschap past hebben wij een kleine opsomming van de mogelijkheden gemaakt:

* Wijnproeverij & Rondleiding
U brengt een bezoek aan het schilderachtige Jekerdal, even buiten de stad Maastricht waar bij een monumentale hoeve, gebouwd om een grote binnenplaats, een prachtige wijngaard ligt. U krijgt hier een rondlei¬ding met deskundige toelichting en bezoek verder o.a. de wijngaard, de wijnkelders en natuurlijk ontbreekt de wijnproeverij niet waarbij het proeven van 3 verschillende wijnen en brood is inbegrepen!
Duur ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 16, = per persoon.

* CRAZY 88 
Wees stoer, snel en creatief tijdens dit hilarische bedrijfsuitje!
U wordt hartelijk ontvangen door de enthousiaste spelbegeleiding en na de speluitleg gaat het hilarische en knettergekke stadsspel van start! Ieder team krijgt 88 ‘Crazy’ opdrachten, waaruit ze zelf mogen kiezen welke opdrachten ze zullen uitvoeren. Er zijn punten verbonden aan de opdrachten dus kies goed en tactisch.

Doe een crime scene na, vraag een onbekende ten huwelijk, knuffel een agent en nog 85 van dit soort crazy opdrachten! De uitgevoerde opdrachten moeten worden vastgelegd met de meegegeven camera.Inclusief: begeleiding, benodigde spelmaterialen en 1 consumptie per persoon.
Duur ca. 3,5 uur/ Kosten ca. € 32,50 per persoon.

* Mysterieus Maastricht
Een spannend bedrijfsuitje waar u in de historie van de beruchte bokkenrijders duikt.
De grootste bokkenrijdersroof aller tijden, is tot heden ten dage nooit teruggevonden. Een nog steeds zoekend familielid, heeft bewijs dat de roof ergens in Maastricht verborgen moet zijn en vraagt jullie hulp. Weet u de verborgen schat in het donkere centrum van de stad te vinden? Strategisch inzicht, 'out of the box' denken, samenwerken en snel kunnen schakelen zijn essentiële eigenschappen om dit spel te kunnen spelen. Durft u het mysterie aan?

Dit teambuilding programma in Maastricht is het leukst om tegen schemering te spelen! Ontrafel met uw team het mysterie uit de roerige geschiedenis van Maastricht. Antwoorden liggen verborgen in het duistere centrum en geheimzinnige zaken uit heden en verleden kruisen uw pad. Onderweg ontcijfert u de gecodeerde boodschappen en geheimtaal en komt u langs onheilspellende locaties met een duister verleden.
Duur ca. 3 uur /Kosten ca. € 25, = per persoon inclusief 1 consumptie per persoon, een prijs voor het winnende team, benodigde spelmaterialen en enthousiaste begeleiding.

* Limburg met een Missie
Dit is weer eens wat anders! U neemt met het hele gezelschap deel aan een belevingsspel in het verdedigingsstelsel onder de stad, dat bestaat uit een 14 kilometer lang labyrint van gangen; een Limburgs uitje met een missie!

Aanvallen op de stad teisterden de Maastrichtenaren door de eeuwen heen. Kruip in de huid van een geheim agent en voer in teamverband geheime missies uit om Maastricht te behoeden voor de vijand. Gebruik de gangen van de Kazematten, decodeer de opdrachten en neutraliseer het kwaad. Extra spannend omdat deze gangen in het verleden, tijdens een belegering van de stad, ook al werden gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Durf en fantasie en vereist! Deze prijs is inclusief één consumptie.
Bijzonderheden: De constante temperatuur in de gangen van de Kazematten is circa 12 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.
Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 24,= per persoon

* Steptocht onder de grond
Op zoek naar een hip en actief uitje? Dan is dit echt iets voor u!Ontdek per step de diepste geheimen van de Sint Pietersberg samen met een enthousiaste gids...

De step is een ideaal middel om lange afstanden mee af te leggen in de grotten. Zo kom je op plekken waar je tijdens een reguliere rondleiding niet komt. De gids laat je op unieke wijze kennis maken met deze bijzondere ondergrondse wereld. Geniet van fascinerende verhalen vol anekdotes en weetjes en de authentieke en mysterieuze sfeer van de mergelgrotten. Er is geen elektriciteit, geen geluid, geen ontvangst, geen verlichting, op het licht van een hoofdlampje na. Dit zorgt voor een unieke en verrassende ervaring, waar vaart achter zit!
Dit uitstapje is inclusief:moderne, gebruiksvriendelijke step, enthousiaste professionele gidsen, een uniek parcours in de grotten van de Sint Pietersberg. Wij raden u aan om sportieve schoenen te dragen!
Duur ca. 1 uur en 15 minuten/Kosten ca. € 16, = per persoon

* Operatie Fort Sint-Pieter!
Een zenuwslopend en actief programma in het machtige en eeuwenoude Fort Sint-Pieter. Durf jij de uitdaging aan te gaan?
Verken samen met je team alle hoeken en schietgaten van Fort Sint-Pieter en voer zenuwslopende en tijdgebonden opdrachten uit, om de sleutel te bemachtigen tot de verborgen schatkist. Operatie Fort Sint-Pieter is niet voor iedereen weggelegd: teambuilding, behendigheid, leiderschap en strategisch inzicht zijn een must!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 19,= per persoon Bijzonderheden: zorg voor makkelijke kleding, sportief schoeisel en iedereen moet een zaklamp bij zich hebben!

* Avonturentocht D'Artagnan
Deze avonturentocht speelt zich af in het ondergrondse gangenstelsel van de Kazematten. Een labyrint van gangen, verdiepingen en trappen waarin de groep zelf haar weg naar buiten zoekt...Je vervult allerlei opdrachten waarbij een fout tot straftijd leidt. De clou is dus zo snel mogelijk de route af te leggen en je niet te laten afleiden door vreemde snuiters die in de Kazematten rondspoken…

Een gezellig programma met een licht fysieke inspanning dat ook perfect als teambuilding activiteit kan fungeren en dat in de Kazematten; een uniek ondergronds verdedigingsstelsel.
Duur ca. 2,5 uur/Kosten € 18,25 per persoon Bijzonderheden: zorg voor makkelijke kleding, sportief schoeisel en iedereen moet een zaklamp bij zich hebben.

* De slag om Slavante
Slavante en de Sint Pietersberg hebben een rijk verleden en ook veel te bieden. 
In teams ga je met elkaar de strijd aan om ‚de slag van Slavante’. Een puzzeltocht voert je met je team over de Sint Pietersberg naar het terrein van de Koninklijke Sociëteit van Handboogschutters Sint Sebastiaan. Deze schutterij is opgericht in 1408 ter verdediging van de stad Maastricht. Hier vindt ook het eindduel van de puzzeltocht plaats. Je krijgt een professionele uitleg over het handboogschieten, niet zomaar boogschieten ... nee, je moet verticaal omhoogschieten om een vogel uit de 20 meter hoge mast te schieten. Uit dit duel zal uiteindelijk de winnaar van ‚de slag om Slavante’ komen. Na het duel gaat de wandeling langs een andere route terug naar Slavante.
Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 22,50 per persoon incl. leiding en 1 drankje

* Architectuur Tour Maastricht
Een echte kunststad mag Maastricht zichzelf wel noemen!
Ontdek de mooiste architectonische kunstwerken in de Architectuur Tour! Niet alleen is kunst terug te vinden in de verschillende musea die deze stad rijk is; maar vooral ook in de mooie gebouwen die deze stad herbergt. Een stad met twee gezichten, die zowel rijk is aan historie dan wel rijk aan hedendaagse bouwkunst herbergt genoeg geheimen die onze gids gedurende anderhalve uur aan u gaat tonen.

U krijgt nu de kans om meer te leren over de geschiedenis en de hedendaagse architectuur van Maastricht! Bezoek het splinternieuwe Céramique terrein en laat u informeren over de verschillende gebouwen. Stop in één van de vele leuke cafés die Maastricht rijk is voor een lekker glaasje fris of een warme kop koffie. Krijg meer achtergrondinformatie over de v verschillende architecten die de horizon van Maastricht mede hebben bepaald. Wellicht heeft onze professionele gids zelf nog een toevoeging gemaakt in het straatbeeld van deze oude stad met een modern gezicht!
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 per persoon

* Berggolf; Boerengolf op niveau!
Neem het in teams of individueel tegen elkaar op met een potje berggolf bovenop de Sint Pietersberg. De in totaal 6 langeafstand holes leiden je omhoog naar het plateau van de Sint Pietersberg. 
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 12,00 per persoon

* PubQuiz
Welkom in het gezelligste café van Maastricht voor een gezellige PubQuiz! Geniet van de leukste muziekfragmenten, vragen over bekende Nederlandse hits en tal van andere quizonderdelen zoals Vaderlandse geschiedenis, sport en andere onderwerpen! De PubQuiz doet het altijd goed! Deze quiz wordt gepresenteerd door een enthousiaste quizmaster die in hoog tempo de leukste vragen op u afvuurt. Hoeveel 'exen' heeft Linda de Mol eigenlijk? Een vraag die nooit in Ik hou van Holland wordt gesteld! Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende muziekfragmenten en met het spelonderdeel ‘Hints’ waarin u alleen uw antwoorden aan elkaar in lichaamstaal mag uitbeelden, is de lach tijdens deze quiz verzekerd! Inclusief: enthousiaste Quiz-presentator, geluidsfragmenten en interactieve opdrachten, prijs voor de winnaar of het winnende koppel
Duur 2 uur/Kosten ca. € 27,50 per persoon (exclusief drankjes; deze gaan op nacalculatie of er wordt van tevoren een arrangement met u afgesproken). 

* Workshop Vlaaien Bakken
Vroeger was het heel gebruikelijk in het Zuiden dat elk huishouden zijn eigen vlaaien voor het weekend bakte. Limburg is er bekend om geworden. Wie wil er dus nu niet zelf een echte Limburgse vlaai leren maken? U krijgt - na de ontvangst met koffie met vlaai - uitleg en een demonstratie en gaat vervolgens zelf aan de slag. U kunt daarbij kiezen tussen twee tot drie vullingen en of u de vlaai een deksel geeft of een ouderwets ruitpatroon. Zodra uw vlaai in de oven staat, krijgt u een rondleiding door de historische bakkerij!
Duur ca. 3 uur/Kosten ca. € 30, = per persoon

* Rondvaart over de Maas & grottenbezoek 
Tijdens deze tocht vaart u langs het dorpje St. Pieter en de bekende St. Pietersberg. Hier gaat u na ca. 15 minuten van boord en krijgt u een rondleiding door het 20.000 gangen tellende labyrint in de St. Pietersberg. De gidsen vertellen u over het ontstaan, de historie en de gebeurtenissen in deze onderaardse gangen, die uitsluitend met een gids bezocht mogen worden bezocht. Na deze tocht wandelt u weer terug naar de steiger waarvandaan de boot u in ca. 40 minuten weer terug brengt naar Maastricht.
Totale duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 12,50 p.p.

*Griezelen in de grotten
Stel je voor! Je begint met een vrolijke rondleiding in de grotten, maar wat blijkt, het wordt al snel een avontuur om nooit te vergeten.

Als de gids jou en je collega's even in het donker achterlaat merk je dat je niet alleen in het gangenstelsel bent. Een bijzonder sjofel gekleede archeoloog is met zijn onderzoek bezig en stoort zich mateloos aan jullie aanwezigheid. Nadat hij het nodige getier over je heeft uitgegooid maakt hij de groep onverwacht deelgenoot van de eeuwenoude legende van Heer Reginald van Valkenburg.

Na een afschuwelijke broedermoord werd hij in de donkere kille grotten aan zijn lot overgelaten. Volgens de overlevering kent zijn geest enkel rust als iemand rein van hart de grotten trotseert. De archeoloog stuurt jullie daarom op pad door de zeer spaarzaam verlichte gangen voor een tocht waarbij lach- en sluitspieren danig op de proef worden gesteld.

De verschrikkingen worden van kwaad tot erger en net wanneer je denkt dat je het er ongeschonden vanaf gebracht hebt, begint de ellende pas goed...!
Totale duur ca. 75 minuten / Kosten ca. € 18,= per persoon.

* Maastricht Ontmaskerd
Een ludiek spelprogramma waarbij de teams worden blootgesteld aan maffe, serieuze, inspannende en originele vragen en opdrachten. De oplossingen liggen verspreid door de binnenstad van Maastricht en zijn nodig om uiteindelijk als winnaar de finish te bereiken. Met behulp van een plattegrond, een camera en een rugzak met verrassende inhoud wordt de ideale route bepaald. Ondertussen moet men oppassen voor de verschillende controleposten.

De opdrachten kunnen variëren van het beklimmen van de bekende Maastrichtse kerktoren tot een jeu de boules wedstrijd. 1 consumptie en de prijsuitreiking zijn bij dit programma inbegrepen.
Totale duur ca. 3,5 uur / Kosten ca. € 32,50 per persoon.

* Kroegenpuzzeltocht
In  teamverband bezoek je de leukste en beroemdste kroegjes van Maastricht. Iedere kroeg heeft zijn eigen verhaal en stamgast en. Dit is de manier om kennis te maken met de Limburgse gezelligheid. Inclusief 4 consumpties.
Totale duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 22,50 per persoon

Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk in en rond Maastricht! Van bierproeverij tot  stadswandeling en kanotocht met gids en van museumbezoek tot rondvaart met wandeling door de grotten. Kunt u er echt niet uitkomen geef uw gasten dan lekker vrije tijd! Dat is altijd goed!!! U kunt het gezelschap ook de middag vrij geven en dan één van bovenstaande onderdelen voor de volgende dag uitkiezen. In de nabije omgeving kunt u ook nog mountainbiken in de grotten, rodelen in Valkenburg etc. dus wilt u liever iets anders, laat het ons dan even weten zodat wij dit voor u uit kunnen werken.

18:00 uur

Dit kan ook eerder of later zijn; afhankelijk van uw middagprogramma.
Uw chauffeur brengt de u naar een uitstekend hotel, ca. 7 km buiten Maastricht. U verblijft hier op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten. Verder beschikt het hotel over een restaurant, bar, fitnessruimte, sauna en zwembad. U kunt ook voor een hotel in het centrum van Maastricht kiezen maar daar zijn de hotels weer wat duurder; denk bijvoorbeeld aan van der Valk Maastricht, het NH hotel of het mooie L'Empereur hotel.

19:00 uur

U gaat genieten van een luxe Live Cooking Buffet!
Op een sfeervolle en trendy locatie staat een heerlijk Frans-, Italiaans- & Oosters koud- en warm buffet voor u klaar. Uw gezelschap zit hier niet in een aparte ruimte maar uiteraard wel gezellig bij elkaar! (tegen betaling zaalhuur is een aparte ruimte mogelijk).

Uw avond start met een ruime keuze uit verschillende amuses. Daarna kunt u genieten van een kop huisgemaakte soep van de dag, alsmede een ruim voorgerechten buffet met diverse samengestelde salades én een salade station waar een van de koks graag de verse salade van uw keuze voor u bereidt. Uiteraard horen hier ook koude vis-en vleesgerechten bij, zoals gepocheerde zalm en Italiaanse gedroogde ham.
 
Vervolgens zijn er uitgebreide keuzes met wok, vis-en vleesgerechten en pizza's, die à la minute voor u bereid worden. Deze worden natuurlijk begeleid door een ruime keuze aan bijgerechten.

Tot slot kunt u genieten van een heerlijk dessertbuffet, Venetiaanse ijsbar en diverse soorten streekkazen, uiteraard met een glaasje port!

Gedurende het dinerbuffet zijn tevens de alle drankjes Hollandse Bar inbegrepen!

21:30 uur

Einde van het dinerbuffet; de chauffeur brengt u terug naar uw hotel en daar kan men nog gezellig napraten in de bar van het hotel of men kan op eigen gelegenheid Maastricht in!

Uiteraard kunnen we ook een ander diner, een buffet, een barbecue, een dinercruise etc. regelen; prijzen en suggesties op aanvraag. Zo hebben we een exclusief buffet in de grotten, een super leuke thema avond op een gezellige locatie, een avondje casino inclusief spel en diner etc.

Einde dag 1

DAG 2, 

Vanaf een uur of half acht staat er een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar wat u samen gebruikt als gezelschap of gewoon individueel. Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en brengt u uw bagage naar de bus.

10:00 uur

Onze chauffeur brengt uw gasten naar de stad. Uiteraard is het mogelijk uw gasten vrije tijd te geven (op zaterdag is er ook een gezellige markt) maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor 1 van de onderdelen die wij bij dag 1 hebben vermeld en is dat nog niet genoeg keuze dan hebben wij nog wel wat leuke suggesties voor u! Bijvoorbeeld:

* De Maastricht Quiz!
Amusement, teambuilding en humor zijn de belangrijkste elementen van dit spelprogramma, waarbij je op ludieke wijze Maastricht leert kennen! Als eerste wordt het gezelschap  verdeeld in teams en worden de teamcaptains aangewezen. En dan kan het gekraak van hersenen en de opbouw van spanning en sensatie van start gaan. De rondes variëren van multiple choice vragen en het spel ‘hints’ tot Maastrichtse les en het spel ‘hoger / lager’. Tussendoor vertelt de quizmaster grappige anekdotes en moedigt hij de teams op gedreven wijze aan. Het spel eindigt met een climax waaruit blijkt wie als winnaars uit de strijd zijn gekomen. In alle elementen is Maastricht de leidraad, zodat aan het eind van het spel alle deelnemers als semi-Maastrichtenaren hun weg kunnen vervolgen. De quiz kan ook uitstekend gecombineerd worden met een lunch of een diner voorafgaand of erna.
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 11,00 p.p. 

* Ken jij Maastricht?
Ontdek de leukste, meest bijzondere (verborgen) plekken van Maastricht aan de hand van een innovatief sudokuspel dat je door de hele stad leidt! Zin in een avontuurlijke beleving kris kras door Maastricht? Ga dan de uitdaging van ‘Ken jij Maastricht’ aan en ontdek de beste ‘ins en outs’ van deze stad. In een letterlijke en figuurlijke race tegen de klok passeer je de meest unieke plekjes in de binnenstad. Aan de hand van vragen, puzzels en foto’s leer je de stad beter kennen en verzamel je gelijk een aantal cijfers die nodig zijn om het spel te winnen. Je gaat met minimaal 2 teams op pad en vervult opdrachten die inventiviteit en logica van jou en je teamgenoten vragen. Deze tocht is ideaal als teambuilding activiteit of als je met vrienden Maastricht wilt (her)ontdekken. Het beste team ontvangt een lekker glas prosecco om te toosten op de overwinning!
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 20,= per persoon inclusief 1 consumptie per persoon en een fles prosecco voor het winnende team.

* Maastricht met een local
Ontdek Maastricht door de ogen van een local. Enkele Maastrichtenaren hebben een bijzondere connectie met de stad die vertaald is in een reeks unieke verhalen. Eigenzinnig, authentiek en soms ontroerend. Deze verhalen zijn vastgelegd in een aantal portretten ‘Het Gezicht van Maastricht’ in de vorm van diverse korte films. Hierin vertellen zij over hun passie voor een sfeervolle straat, een bijzonder gebouw, een specifieke tijdsperiode of een speciaal deel van Maastricht. Grijp je kans en ga op pad met een van deze bijzondere stadsgidsen. Ontdek hun hartverwarmende, ontroerende en verrassende verhalen over Maastricht. Hoewel elk verhaal anders is, zijn ze allemaal doordrenkt met passie en liefde voor de stad!

Deze gidsen zijn persoonlijk te boeken en beloven een tocht door de stad met karakter!
Duur ca.1,5 uur / Kosten ca. € 5,= per persoon (Maximaal 20 deelnemers per gids)


* Per sloep naar het idyllische Oud Rekum
De vaartocht begint in de historische binnenhaven ’t Bassin, gelegen op een steenworp afstand van het stadscentrum van Maastricht. Hier vind je een keur aan sfeervolle restaurantjes en galeries in de gewelvenkelders van de haven. Van hieruit vaar je onder het genot van een glaasje prosecco langs de oude vestingwerken naar de handbediende sluis die leidt naar de Zuid Willemsvaart. De sloep gaat hier circa 2 meter naar beneden waarna de tocht wordt vervolgd over het door groen omgeven kanaal richting Oud-Rekem.
Oud-Rekem is een van de mooiste dorpjes van Vlaanderen met talrijke gezellige cafeetjes en restaurants. Hier wordt aangemeerd voor een korte stop en eventueel een smakelijk restaurantbezoek (niet inbegrepen). Vervolgens wordt de tocht voorgezet richting het startpunt: het Mediterrane Bassin.
Duur van de tocht ca.3 uur / Kosten vanaf ca. € 22,= per persoon inclusief 1 glas Prosecco. Deze tocht is desgewenst uit te breiden met lunch aan boord, rondleiding en vervolgactiviteiten zoals Segway-, scooter- of fietstocht.

* Flikken Maastricht!
Kruip in de huid van Angela Schijf en Victor Reinier en speel een rol bij het oplossen van een lugubere moord in Flikkenstad Maastricht! Ontmasker de moordenaar tijdens een spannende wandeltocht door Maastricht.

Onderweg voer je diverse speuracties uit om zo de moordzaak op te lossen. Guy Huijberts, de lead zanger van de beroemde Maastrichtse band ‘Guy en de Goofies’ werd in het park vermoord op de avond dat hun nieuwe CD single gepresenteerd zou worden. Aan de hand van een politiedossier ga je de laatste wandelgangen van Guy en zijn collega's na. Zoek uit wie de moord heeft gepleegd en welke motieven erachter schuilen. In het Jekerkwartier, een van de mooiste wijken van Maastricht, controleer je alibi’s, inspecteer je de plaats delict en verifieer je getuigenverklaringen.
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 32,50 p.p. inclusief begeleiding, 2 drankjes, een hapje naar keuze en een prijs voor het winnende team.

* Ontdek het ENCI-gebied met Groeve de Schark
Bezoek het ENCI terrein en Groeve de Schark en beleef met een oud-medewerker een veelzijdige rondleiding waarin een mix van thema’s de revue passeren; industrie, geologie, architectuur, historie en de transformatie van industrie naar een voor Nederland uniek natuurgebied.

Samen met een voormalige medewerker van de cementfabriek ontdek je het hele ENCI gebied. Hij neemt je mee naar het bedrijventerrein waar je enkele prachtige monumentale panden, waaronder die van architect Peutz, ziet. Verder bezoek je de groeve die wereldberoemd is vanwege de zichtbare formatie ‘Maastrichts Krijt’ en de recente vondsten van Mosasaurussen. Ten slotte maak je kennis met de mergelgroeve de Schark. Dit indrukwekkende oorlogsmonument vertelt het aangrijpende en tastbare verhaal van honderden Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de kerstnacht van 1944, hier bivakkeerden.

Kortom, een fascinerende, veelzijdige rondleiding waarbij je een reis door de tijd maakt!
Duur ca. 2,5 – 3 uur, inclusief koffiepauze met vlaai / Kosten ca. € 15,= per persoon inclusief naslagwerk, koffie en vlaai, begeleiding tourLet op: Deze excursie verloopt over een oneven en soms modderig terrein en is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Alleen te boeken op zaterdag en zondag en vanaf 13 jaar. De excursie kan altijd op de dag zelf door de ENCI gecanceld worden in verband met veiligheid en/of bepaalde werkzaamheden. In het vleermuizenseizoen (15 oktober tot 1 april) is Groeve de Schark niet te bezichtigen.

* Jeepsafari door het Mergelland
Dit avontuur per jeep stelt de teamgeest van jouw groep op de proef terwijl je ondertussen de mooiste plekjes in het Heuvelland ontdekt. Met een kompas en enkele andere hulpmiddelen en aan de hand van vragen en opdrachten, word je met een Suzuki Samurai door de mooie omgeving vervoerd. Via landelijke wegen en onverharde, holle weggetjes passeer je vakwerkhuizen en andere bezienswaardigheden en word je de Zuid-Limburgse ‘mergeljungle’ in geleid. Uiteindelijk eindig je weer bij het gezellige café in Bemelen van waaruit je ook gestart bent. De uitdaging is om met jouw team de juiste antwoorden te verzamelen en zo snel mogelijk op de plek van bestemming te komen.
Duur ca. 2,5 tot 3 uur / Kosten ca. € 49,50 per persoon

* Solexen door het heuvelland!
Ontdek op een trendy en hippe elektrische Solex het Heuvelland en geniet van een culinair intermezzo in Valkenburg. Maak een onvergetelijke rit samen met je partner, vrienden, familie of collega’s door het mooie heuvelland. Met de fluisterstille, elektrische Solex geniet je in een fijn tempo (zonder helm), optimaal van het landschap. Je voelt de wind door je haren gaan en bespeurt de zoete reuk van bloeiende boomgaarden en weidse velden.

Halverwege wordt er gestopt aan de voet van de Cauberg voor een smakelijk culinair intermezzo. Je geniet van een uitgebreide lunch in Franse stijl. Vervolgens wordt de tour voortgezet via de mooiste wegen richting Maastricht waar de tour eindigt. Een ideale activiteit als je het La Dolce Vita gevoel wilt ervaren!
Duur ca. 5 uur / Kosten ca. € 59,50 p.p. inclusief e-solex, luxe Franse lunch en routekaart. 
Bijzonderheden: Dit programma is mogelijk voor personen vanaf 16 jaar (met rijbewijs). Optioneel bij te boeken: Gidsbegeleiding (aangeraden bij 8 personen en meer!) à € 45,- per uur, extra e-solex accu (voor extra lange route) à € 7,50.

* Klimmen in Maastricht
Beleef in teamverband een grensverleggend avontuur op grote hoogte met hindernissen en klimroutes via touwladders, netten, palen en bruggen! Kijk vooral vooruit en niet naar beneden en focus op je doel. Zo overtref je jezelf op 11 meter hoogte en overwin je dit spannende hoogteparcours!

Het parcours kent 60 hindernissen over land én water. Er zijn 5 ziplines waarvan de langste 132 meter is. Zo wordt een beroep gedaan op je vermogen om te klimmen, klauteren en balanceren met een klimroute via onder andere touwladders, netten, palen en bruggen. Durf jij op grote hoogte de hindernissen te doorstaan? Het hoogteparcours is een van de meest avontuurlijke outdoor activiteiten en tevens ideaal als bedrijfuitje of teambuilding activiteit.
Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 17,50 p.p. inclusief entree, professionele begeleiding en huur materiaal

Ook kunt u de 2e dag combineren met bijvoorbeeld Luik en de bekende Vogeltjesmarkt of Aken met een bezoek aan de prachtige DOM of het chocoladeatelier? Liever in Nederland blijven? Dan is een combinatie met Den Bosch ook een echte aanrader! Daar bieden wij u oa. het volgende aan: rondvaarten over de Binnendieze, een hilarische, theatrale wandeling met Henk & Jaap, sfeervolle lunchlocaties, een humoristische workshop Bossche Bollen maken, steptochten, stadsgolf, bierproevrij etc. Wij werken uw keuze graag voor u uit!

Wij gaan er van uit dat men de lunch op eigen gelegenheid gebruikt maar uiteraard kunnen wij deze ook voior u regelen; dit kan vanaf ca. € 14,= per persoon.

16:00 uur

Vertrek huiswaarts vanuit Maastricht (ook weer afhankelijk van uw ochtendprogramma). Uiteraard is het mogelijk onderweg nog het diner te gebruiken. U bent dan rond 20.30 uur thuis; prijzen en suyggesties op aanvraag.

19:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen                € 175,00 per persoon
toeslag 1 persoons kamer     €   47,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· onbeperkt koffie met vlaai 1e dag
· lunch als beschreven 1e dag
· middagprogramma (excl. entreegelden)
· luxe live cooking buffet inclusief drankjes als beschreven
· overnachting op basis van een 2- persoons
  kamer met faciliteiten 
· toeristenbelasting
· uitgebreid ontbijtbuffet
· ochtendprogramma (excl. entreegelden)
· verzorging van de chauffeur