Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Limburg

Bourgondisch Maastricht!

08:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting het Limburgse land. Onderweg gebruikt u aan boord van de touringcar 2 kopjes koffie of thee met een lekkere gevulde koek van de warme bakker.

11:15 uur

Verwachte aankomst bij de Wijnboer, gelegen in het schilderachtige Jekerdal, even buiten de stad Maastricht. De monumentale hoeve, gebouwd om een grote binnenplaats, dateert uit ongeveer 1600.

U krijgt hier een rondleiding met deskundige toelichting en bezoekt o.a. de wijngaard, de wijnkelders en natuurlijk ontbreekt de wijnproeverij niet! (inclusief 3 verschillende wijnen proeven en brood).

13:00 uur

U gebruikt de lunch bij de eeuwenoude Watermolen / bakkerij in Maastricht. Hier worden alleen de allerbeste streekproducten gebruikt zoals diverse soorten Kollenberger Speltbrood, Livar (kloostervarken), vleeswaren, kaas, Limburgse zoetwaren, pure appelsap of melk en een kopje koffie of thee van Blanche Dael.

Na de lunch wandelt u in ca. 20 - 30 minuten naar het beginpunt van de Avonturentocht d’Artagnan. Uiteraard kan de chauffeur u ook brengen maar dat duurt ongeveer even lang! Aan u de keus! 

14:30 uur

In de Kazematten, de onderaardse vestingwerken van Maastricht, start de Avonturentocht d' Artagnan.

In deze uit de 16e eeuw daterende onder-grondse verdedigingswerken moet u de weg zoeken. De in 1673 gesneuvelde Commandant van de Eerste Compagnie der Musketiers, d' Artagnan, speelt de hoofdrol in deze tocht. Door het opvolgen van zijn aanwijzingen en het uitvoeren van verschillende opdrachten kunt u de weg naar buiten vinden. Deze tocht vereist stevig schoeisel en sportieve kleding. Iedereen moet zelf voor een zaklantaarn zorgen. Deze tocht is niet geschikt voor mensen met engtevrees. Uw gezelschap wordt hier verdeeld in kleine groepjes van ca. 8 - 10 personen. 

Eventuele alternatieven voor het middagprogramma kunnen zijn:

De Scrabbletour! Een puzzeltocht door de binnenstad van Maastricht waarbij u bij iedere vraag letters kunt verdienen om later woorden mee te vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden. De combinatie van de leuke route en de vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden. Aan het eind is er een prijsuitreiking en een drankje is daarbij inbegrepen!
Dit onderdeel duurt ca. 2,5 uur en kiest u hiervoor dan blijft de prijs gelijk.

Een rondvaart over de Maas in combinatie met de St. Pietersberg. Tijdens deze tocht vaart u langs het dorpje St. Pieter en de bekende St. Pietersberg. Hier gaat u na ca. 15 minuten van boord en krijgt u een rondleiding door het 20.000 gangen tellende labyrint in de St. Pietersberg. De gidsen vertellen u over het ontstaan, de historie en de gebeurtenissen in deze onderaardse gangen, die uitsluitend met een gids bezocht mogen worden bezocht.

Na deze tocht wandelt u weer terug naar de steiger waarvandaan de boot u in ca. 40 minuten weer terug brengt naar Maastricht. Dit is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Dit onderdeel duurt ca. 3 uur en kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 4,= p.p. Vaste tijden: vertrek om 14.00 uur en u bent weer terug om 17.00 uur.

Wilt u eens heel iets anders dan kunnen wij u ook een autopedtocht door Maastricht aanbieden! De tocht start vanuit het centrum van Maastricht. Hier ontvangt u een kaart en een autoped. Op de kaart staat de route duidelijk uitgetekend. Deze tocht voert u deels door de oude binnenstad en deels door het prachtige Jekerdal. Na afloop levert u de autoped weer in bij het café en krijgt u ter afsluiting een lekker kopje koffie of thee met vlaai! Dit onderdeel duurt ca. 2,5 uur en kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 3,50 p.p.

En wat dacht u van een reflectortocht door de grotten van de Sint Pieter? Een actief programma waarbij uw gezelschap wordt verdeeld in kleine teams en aansluitend op pad gaat door de donkere berg. De enige hulpmiddelen zijn zaklampen, enkele reflectors en gezond verstand…

Onderweg moeten verscheidene opdrachten worden uitgevoerd en aan het eind van de tocht worden de teams opgevangen door een ervaren bergloper die trakteert op een regionaal drankje waarna u nog kort wordt rondgeleid door het gangenstelsel. Dit onderdeel duurt ca. 2,5 uur en kiest u hiervoor dan blijft de prijs gelijk.

Ook leuk om de stad te ontdekken is de Foto Jacht; een ludiek teambuilding programma waarbij de onderweg gemaakte foto’s de doorslag zullen geven. Alle antwoorden op onze vragen dienen door de teams op de gevoelige plaat te worden vastgelegd. Het resultaat van de opdrachten zal middels een zelfgemaakte reportage als bewijs aan de jury overhandigd moeten worden.

De deelnemers komen spelenderwijs op de mooiste plekjes van de stad en nemen de fotoreportage mee naar huis. Tijdens dit ludieke teambuilding programma is 1 consumptie en prijsuitreiking inbegrepen. Dit onderdeel duurt ca. 3,5 uur en kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,= p.p.

Wilt u liever culinair bezig zijn dan kunt u bij de historische bakkerij / watermolen zelf aan de slag en gaat u een echte Limburgse Vlaai maken!!! Dit onderdeel duurt ca. 3 uur en kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 12,50 p.p. 

17:45 uur

Na het einde van de tocht wandelt u in ca. 15 minuten naar het Vrijthof waar op een gezellige locatie het diner voor u klaar staat dat er als volgt uit kan zien:

* Italiaanse bouillon gevuld met ratatouille
* Varkenshaasje gevuld met brie in een Limburgse mosterdsaus
of
  Duo van zalm en tong met een kreeftensaus
* Crêpe Suzette

Uiteraard is een ander menu ook mogelijk:
* Rundercarpaccio met truffelcrème en Parmezaanse kaas
* Kalfsoester met een frisse Calvadossaus met appeltjes
of
  Duo van zalm en tong met een kreeftensaus
* Warm appelgebak met kaneelijs en slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 7,= per persoon.

Uiteraard is een andere locatie of een ander menu/buffet /bbq ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

22:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 105,= per persoon
45 – 60 personen  €  97,= per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie met appelgebak
· wijnproeverij als beschreven
· lunch als beschreven
· avonturentocht D’ Artagnan
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur