Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Kerstrondvaart op de Linge

Deze tocht is te reserveren tussen 6 en 23 december vanaf 35 personen.

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Nadat iedereen is ingestapt brengt onze deskundige dagtochtchauffeur u richting de Betuwe en waar mogelijk zal hij binnendoor rijden!

11:45 uur

De boot ligt al klaar om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie rondvaart over de prachtige Linge! Er zijn 2 boten beschikbaar dus mocht u met een groot gezelschap (boven de 100 personen zijn) dan is dat geen probleem en varen er 2 boten! Bent u met een klein gezelschap dan kan het zijn dat er ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u bij elkaar en wilt u de boot exclusief voor uw gezelschap afhuren dan kan dat ook; prijs op aanvraag.

12:00 uur

Gooi de trossen maar los! 

U maakt een prachtige 3 uur durende tocht over de Linge op een prachtig riviercruiseschip met een panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. Met een beetje geluk ziet u zelfs de reeen langs het water staan!

Het schip is onlangs volledig nieuw ingericht met minder zitplaatsen, maar met nog meer comfort en uiteraard voorzien van alle moderne gemakken zoals live explicatie, klimaatbeheersing, invaliden toilet, overdekte verwarmde rookruimte enz. vanzelfsprekend is de boot tijdens deze tijd van het jaar sfeervol gedecoreerd!

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend koud- en warm kerstbuffet voor u klaar dat op speciale wijze wordt gepresenteerd; vooraf wordt aan tafel stokbrood met kruidenboter en een kopje groentesoep uitgeserveerd en daarna kan men genieten van een heerlijk buffet met o.a. diverse salades zoals zalmsalade, huzarensalade,  een rauwkostbuffet,diverse soorten vlees, pasta, diverse sauzen, rijst, frites en appelmoes. Het dessert bestaat uit een lekker ijsje!

Drankjes zijn voor eigen rekening en kosten op deze locatie ca. € 2,50 per comsumptie Hollandse bar.

15:00 uur

Nadat u weer aan de vaste wal bent is het tijd om de glasblazerij nader te verkennen; deze ligt op ca. 5 minuten lopen vanaf de boiot. Uiteraard kunt u na de rondvaart ook weer naar huis gaan; in dat geval krijgt u een korting van € 6,00 per persoon.

In de Glasblazerij Leerdam kunt u zien hoe uit vaardige handen en een welgeplaatste ademstoot, een klein wondertje ontstaat!

Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is dan weer te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen. 

Indien gewenst kunt u nog iets op eigen gelegenheid of samen, gebruiken in het sfeervolle bijhorende restaurant.

16:15 uur

Vertrek huiswaarts. Uiteraard is het mogelijk om deze dag met een diner af te sluiten of de mensen nog even vrije tijd te geven; prijzen en suggesties op aanvraag.

17:45 uur      

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 - 62 personen € 59,00 per persoon
Uiteraard zijn andre aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe Keurmerk Touringcar
. rondvaart Linge 3 uur
. uitgebreid koud- en warm kerstbuffet 
  als beschreven
. bezoek aan glasblazerij incl. demonstratie
. verzorging van de chauffeur