Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Op stap in Joods Elburg

08:45 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u richting Elburg. 

10:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in de sfeervolle en historische binnenstad van Elburg waar u op een gezellige locatie wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak.

10:45 uur

Aansluitend brengt u een bezoek aan Sjoel Elburg, dat in 2010 in Amsterdam de Mont Blanc Museum Award voor beste kleine museum in ontvangst mocht nemen.

Inmiddels is het museum wederom uitgebreid en geeft het een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Hier hoort u verhalen over het (on)gewone dagelijks leven van Joodse families die vanaf 1700 in Elburg woonden.

Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. 
Het museum is grotendeels op de begane grond, alleen de ‘vrouwengalerij’ in de voormalige Synagoge is via een trap bereikbaar.
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree; dit wordt op de eindnota met u verrekend.

12:15 uur

Tijd voor een goed verzorgd lunchbuffet: kroket of soep, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.
U kunt het buffet eventueel uitbreiden met een huzaren- & vissalade a ca. € 1,50 p.p.

Heeft u liever een warme maaltijd dan kan dat uiteraard ook:
* Hollandse groentesoep
* gesneden varkensrollade, gebakken aardappelen, frites, warme
   groenten, salade, fruitsalade en mayonaise
* kleine sorbet met bol vanille-ijs, aardbeiensaus en slagroom
Toeslag voor de 3 gangen lunch is ca. € 2,50 p.p. 

13:30 uur

Na de lunch wandelt u richting de haven waar de boot al op u ligt te wachten. 

14:00 uur

U wordt in de haven verwacht voor een leuke rondvaart over het Veluwemeer!

TIP:
Wilt u liever actief bezig zijn dan kan dat ook! U kunt dan plaatsnemen op een echte Elburger Botter en een prachtige tocht maken van minimaal 1,5 uur waarbij iedereen mag helpen. Er kunnen maximaal 12 personen op 1 boot (meerdere boten aanwezig!) en het zijn open boten! Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,50 p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Uw bezoek aan het Joods Museum is na de lunch ook uit te breiden met een stadswandeling; een deskundige gids van Museum Sjoel staat klaar om u mee te nemen voor de boeiende stadswandeling van ca. 60 – 75 minuten door Joods Elburg. 

Deze stadswandeling voert u langs de Joodse begraafplaats, de woning van de laatste Rabbijn, diverse historische panden waar Elburgse Joden hebben gewoond en gewerkt, langs onderduikadressen uit de oorlog en nog veel meer. Informatie over het middeleeuwse vestingstadje Elburg maakt de wandeling nog interessanter! Uiteraard past de gids het tempo aan, aan uw gezelschap.Kosten ca. € 4,00 per persoon.

15:15 uur

Nadat u voet aan wal heeft gezet heeft u vrije tijd om te genieten van de vele winkels, galerieën, monumenten én terrasjes die Elburg heeft! Ook een bezoek aan de historische Botterwerf en/of Visafslag, Het Orgelmuseum, de Kruidentuin of Museum Elburg is in te passen in dit programma.

U kunt ook kiezen voor een heerlijke Engelse High Tea in een monumentaal pand in hartje Elburg. Het pand is geheel in oude stijl ingericht en u gaat hier genieten van een heerlijke, goed verzorgde Engelse Hig tea; dit is mogelijk voor maximaal 25 personen. Is uw gezelschap groter dan is dat geen probleem en kunnen wij uw gezelschap splitsen of gebruikt u de High tea bij een gezellige naastgelegen horeca locatie! Kosten voor de Engelse High Tea bedragen ca. € 22,50 p.p. 

17:00 uur

Vertrek huiswaarts.

TIP:
Uiteraard verzorgen wij ook graag uw diner; dat kan een 3 gangen menu, een bbq of een heerlijk koud en warm buffet zijn. Prijzen en suggesties, geheel vrijblijvend, op aanvraag.

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 52,50 per persoon
45 – 60 personen  € 50,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
. entree Museum Sjoel incl. film   
· lunchbuffet als beschreven
· rondvaart van 1 uur
. vrije tijd in Elburg
· verzorging van de chauffeur