Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Papenburg & de Meyer Werf

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Duitsland waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met gebak.

11:30 uur

U bent inmiddels aangekomen in Papenburg waar u even de benen kunt strekken in het gezellige centrum. Wilt u liever 's morgens naar de werf en 's middags wat bekijken of bijvoorbeeld naar de Apfelkornbranderij dan kan dat uiteraard ook!

In plaats van vrije tijd kunt u ook met hele gezelschap iets ondernemen, bijvoorbeeld:

1) Een bezoek aan het Von Velen Museum; 350 Jaar geleden begonnen arme veenboeren met het bouwen van de oudste en langste veenkolonie van Duitsland. In het “Von Velen” Openluchtmuseum kunt u de toenmalige huisjes en werkplaatsen bekijken. Deskundige gidsen nemen u hier mee voor en leuke rondleiding door dit kleine museum wat zeer de moeite waard is. Kosten entree museum incl. rondleiding ca. € 7,= p.p.

2) Ook leuk! Een havenrondvaart van ca. 75 minuten; ontdek tijdens een onderhoudende havenrondvaart de zuidelijkste zeehaven van Duitsland vanaf het water; havenkapitein Franz vertelt u daarbij vele wetens-waardigheden, informatieve dingen en natuurlijk – met een knipoog – een goede portie zeemanspraat.
Natuurlijk mag daarbij de wereldberoemde MEYER WERFT, ontstaansplek van vele bekende cruiseschepen, niet ontbreken! Ahoi en lijnen los! De rondvaartboot is een eenvoudige boot en is half overdekt.
Duur ca. 75 minuten  / Kosten ca. € 10,= per persoon (max. ca. 60 personen)

3) U kunt ook een bezoek brengen aan de Papenburgse “Zeitspeicher”

Hier beleeft u op een interactieve wijze het ontstaan van de stad Papenburg alsmede de geschiedenis van de scheepvaart en scheepsbouw. Het hoogtepunt is de mogelijkheid tot een kijkje achter de schermen bij het moderne Automobiel-Test- Terrein ATP. Duur ca. 1 - 1,5 uur / Entree ca. € 4,00 per persoon

4) Bezoek aan Emssperwerk/Eemskering (ca. 40 minuten vanaf Papenburg)
'De kering die de werf voor cruiseschepen in Papenburg mogelijk maakt'

Deze bezienswaardigheid is vergelijkbaar met de Nederlandse Deltawerken, het betreft grootste stormvloedkering van Duitsland.  Deze ligt in de omgeving van Leer, ca. 30 km van de Nederlandse grens ter hoogte van Groningen.
 Zeer interessant om te bezoeken! Er is een rondleiding over het Sperrwerk zelf, een videopresentatie en uitleg met een werkend schaalmodel in de moderne bezoekers ontvangstruimte. Kosten ca. € 5,00 per persoon. De uitleg is ook in Nederlandse taal mogelijk.  

5) Leeraner Miniaturland
Een soort Madurodam maar dan in Duitsland! Gelegen in een hal en met buiten ook nog een prachtig park kunt u hier op schaal de geschiedenis van Ost Friesland terugzien. Er is ook een minigolfbaan aanwezig en voor een drankje en een hapje kan worden gezorgd! Entree ca. € 10,- per persoon. Ook kan er in Leer een leuke havenrondvaart gemaakt worden van 1 uur/ Kosten ca. € 10, = per persoon

13:00 uur

Op een gezellige locatie wordt u ontvangen met een lekkere Duitse Lunch die bestaat uit appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter.

Voor een toeslag van ca. € 4,00 per persoon is het volgende, warme en typisch Duitse buffet ook mogelijk:
. Groente-kruiden soep
· Schnitzel met jagersaus, reepjes vlees in een roomsaus, filet
  (vis) met een passende saus en daarbij aardappel
gratin,
  groente en rijst· diverse soorten salades, dressings, haring
  met diverse soorten sausjes, stokbrood en 
boter
· lekker dessertbuffet

Een gids zal ons hier rond twee uur afhalen en begeleiden naar de Werf. In principe kunnen wij hier zorgen voor een Nederlandstalige gids! 

14:30 uur

De scheepswerf „Meyer Werft“ is een bedrijf met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld! Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

Tijdens uw rondleiding hoort u van de deskundige Nederlandstalige gidsen alles over de werf, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems. Ook wordt er verteld over de geschiedenis van de werf en zijn er talrijke informatiepunten waar van alles wordt uitgelegd. Vanuit 2 bezoekergalerijen kunt u de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen.

Ook een bezoek aan het bezoekerscentrum en de Meyer shop is zeer de moeite waard. Ook speciale VIP rondleidingen voor de mensen met extra interesse in de werf kunnen door ons worden geboekt!

TIP:
Regelmatig worden er op de Werf schepen te water gelaten; dit is een groots evenement en zeer de moeite waard om bij te wonen. Ook kunnen wij speciaal voor uw gezelschap een diner naast de Werf organiseren wanneer een schip uit het dok komt! 

Het hele jaar door wordt er aan de schepen gewerkt; het maakt dus verder niet uit of er een schip buiten ligt (al is dat natuurlijk prachtig om te zien) want binnen wordt er continue doorgebouwd aan de grootste cruiseschepen ter wereld!

16:30 uur

Vertrek huiswaarts.

18:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Het is mogelijk om onderweg op een gezellige locatie een uitstekend én royaal dinerbuffet te gebruiken; dit kan er als volgt uitzien: 25 soorten koude voorgerechten, 2 soorten soep van de dag, heerlijke ragout, meer dan 20 warme gerechten en alles is huisgemaakt! Natuurlijk mag een dessert niet ontbreken. Daarom staat er voor u een uitgebreid dessertbuffet klaar met onder meer vers softijs, slagroom, diverse soorten mousse, gebak, fruit en andere lekkernijen.
Toeslag voor dit dinerbuffet ca. € 22,50 per persoon/Toeslag drankjes gedurende 2 uur ca. € 7,50 per persoon / 2 uur extra bushuur ca. € 4,00 per persoon ( u bent dan rond 20.30 uur thuis).

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 57,50 per persoon
45 – 60 personen € 55,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. 

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· lunchbuffet als beschreven
· bezoek aan Papenburg
· bezoek en rondleiding Meyer Werf
· Duitse belastingen
· verzorging van de chauffeur