Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Alpaca's, Orchideeën & Vlinders in de polder

09:15 uur  

Onze luxe Keurmerk touringcar met airco en toilet staat voor in de regio. U heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de Noordoostpolder.

10:30 uur

Bij de Alpacaboerderij wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een soort zachte speculaasbrok.(Appelgebak kan ook; dan betaal je ca. € 1,00 p.p. extra).

De Alpacafarm is een superleuke bestemming voor mensen die een dagje uit zijn! Jan & Jelly (de eigenaren) zijn zeer hartelijke mensen, die graag hun kennis en passie over de Alpaca delen. 

Alpaca Flevoland is een verzorgd bedrijf met een prachtige ontvangstruimte en er zijn altijd wel ca. 50 van die schattige Alpaca's met veulentjes te bewonderen! Bij slecht weer staan de Alpaca's binnen in een ruime, schone en goed toegankelijke stal. Ieder bezoek begint met een informatieve en leuke introductiefilm over de Alpaca, daarna gaat de groep ze in het echt zien.

Laat je verrassen door de prachtige, nieuwsgierige blikken van Alpaca's!

12:45 uur

U bent inmiddels bij de Orchideeenkwekerij aangekomen waar u hartelijk wordt ontvangen met een goed verzorgde koffietafel: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. Wilt u er een kroketje bij dan komt er ca. € 1,50 p.p. bij. Eventueel is een warme lunch ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Na de lunch heeft men ruim de tijd om rond te kijken.

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders.
In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen (maximaal 5 per gezelschap).

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen.  

De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m².  De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!  

Ook kunt u een film zien en is er natuurlijk een leuke winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (Uiteraard geheel vrijblijvend).

De zwevende tuinen
Deze zwevende bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! 

Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

In het voorjaar van 2018 zal er ook nog een buitengedeelte bijkomen met daarin o.a. aapjes!

15:30 uur

In het gezellige restaurant staan 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd cakegebak voor u klaar.

16:00 uur

Bij vertrek krijgt iedereen een mooie orchideetak in cadeauverpakking mee naar huis! Uw chauffeur brengt u weer huiswaarts.

17:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner, bijvoorbeeld:
* Hollandse groentesoep 
* gesneden rollade met gebakken aardappelen, frites,
   2 soorten groenten, 
salade, compote of peertjes en mayonaise
* bol vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
Toeslag voor diner diner is ca. € 15,50 p.p en dan komt er ook nog extra bushuur bij omdat u later thuiskomt. Extra bushuur kost ca. € 47,50 per uur. 

PRIJSINDICATIE:

35 – 39 personen € 56,00 per persoon   
40 – 44 personen € 54,00 per persoon                 
45 – 50 personen € 52,50 per persoon                 
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe Keurmerk touringcar
* 2 kopjes koffie of thee met Rutter Brok
* entree en rondleiding Alpacafarm
* koffietafel met een kroket en drankjes als beschreven
* entree Orchideeenkwekerij, Vlindertuinen en Zwevende tuinen
* 1 orchideetak in cadeauverpakking
* Verzorging van de chauffeur