Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Orchideeen & Vliegtuigen

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting de polder. 

11:00 uur

Aankomst bij de Orchideeënkwekerij waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie en gesorteerd gebak.

Na de koffie heeft u ruim de tijd om te genieten van de tropen in Nederland!

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders.
In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen (maximaal 5 per gezelschap); ook zijn er aangepaste toiletten aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten!

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!  

Ook kunt u een film zien en is er natuurlijk een leuke winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (Uiteraard geheel vrijblijvend).

De Zwevende tuinen
Deze zwevende bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

13:00 uur

In het restaurant staat een lekkere lunch voor u klaar: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. U kunt de lunch eventueel uitbreiden met een kroket voor ca. € 1,55 p.p.

Bij vertrek is er voor iedereen een orchidee!

14:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het Nationale Luchtvaart Themapark “Aviodrome” waar deskundige gidsen u meenemen voor een leuke ca. 1,5 uur durende rondleiding door de geschiedenis van de luchtvaart.

U stapt in de magische tijdmachine waarbij u opeens oog in oog staat met Anthony Fokker en een kijkje neemt in zijn leven. In het volledig en op ware grootte nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol anno 1928 kunt u de romantiek van de luchtvaart uit de jaren 20 en dertig proeven.

Verder is er een grote binnenexpositie (zo’n 6000 m2), een sensationeel grootbeeld-filmtheater waar luchtvaartfilms worden vertoond, een luchtvaartwinkel, een vluchtsimulator, een speciaal gebied voor kinderen, en een dynamisch openluchtmuseum. In dit museum staan o.a. een grote Boeing waar u natuurlijk in kunt, diverse historische luchtvaart gebouwen zoals een echte verkeerstoren en hangaars waarin aan zogenaamde ‘klassiekers’ wordt gesleuteld.

Men organiseert regelmatig bijzondere themavluchten in historische toestellen zodat u zelf misschien ook wel mee kan vliegen!
Desgewenst kunt u hier nog een kopje thee of koffie met wat lekkers gebruiken.

17:15 uur

Op een gezellige locatie staat een prima verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:

· groentesoep
· schnitzel met champignonsaus
· ijs met slagroom

OF

· Ardennerham met meloen en dressing
· varkenshaas met champignon roomsaus
· ijs met slagroom
Voor het 2e menu betaalt u een toeslag van ca. € 2,50 p.p.

Uiteraard is een andere locatie of een ander (bbq of livecooking)buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Wilt u liever geen diner? Dan krijgt u een korting van ca. € 15,00 p.p. en bent u ook ca. 1,5 uur eerder thuis.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE: 

35 – 44 personen € 82,50 per persoon
45 – 54 personen € 80,00 per persoon 
55 – 60 personen € 78,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 koffie of thee met gesorteerd gebak
· entree Orchideeenkwekerij incl.orchidee
. lunch als beschreven
. entree en rondleiding Aviodrome
. drie gangen diner (excl. drankjes)
. verzorging van de chauffeur 

TIP: Het Aviodrome kan ook heel goed gecombineerd worden met de Batavia Werf in Lelystad of het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen; arrangementen op aanvraag.