Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Orchideeen & Vlinders in de winter

11:00 uur

Vertrek uit de regio per luxe Keurmerk touringcar richting Noordoostpolder.

12:00 uur

U wordt bij de Orchideeënkwekerij ontvangen met een lekkere lunch: diverse soorten brood en bolletjes, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. (toeslag kroket ca. € 1,50 p.p.) Overigens is een warme maaltijd ook mogelijk!

Na de lunch heeft u ruim de tijd om te genieten van de tropen in Nederland die natuurlijk in deze tijd van het jaar ook helemaal in kerstsfeer is! Maar liefst 10 km aan lichtjes, lantaarns en sfeervolle fonteinen zorgen voor een magische kerstbeleving! Ook is er een leuke kerstmarkt met meer dan 40 kramen!
(elk jaar van ca. 8 t/m 23 december)

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders.

De naam zegt het al; duizenden vlinders die vrij rondfladderen door de vallei en langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de  vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen; ook is er een aangepast toilet aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rond vliegen zo op je arm komen zitten!

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!

U kunt hier o.a. genieten van de topische tuinen waar 3000 wilde (botanische) orchideeën uit de hele wereld zo natuurlijk mogelijk zijn opgesteld tussen watervallen, beekjes, bomen en stronken.
De Maleisische tuinen waar alles groeit en bloeit tussen pittoreske huisjes, kabbelende beekjes en de aangelegde wildpaden.
De Taiwanese tuin met zijn prachtige oosterse sfeer waar u zich op vakantie waant!

Nieuw sinds eind 2016, zjin de zwevende tuinen! Deze zwevende bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd!

Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

In de Orchideeënkwekerij kunt u zien hoe de orchideeën groeien, bloeien en verzorgd worden.Verder kunt u een film zien en is er natuurlijk een leuke winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (uiteraard geheel vrijblijvend).

15:15 uur

Voor vertrek staan er nog 2 kopjes koffie of thee met gebak voor u klaar.

16:00 uur

Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u onderweg ook nog genieten van een diner of buffet; u bent dan ca. 2 uur later thuis. Menusuggesties en prijzen op aanvraag.

17:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 54 personen € 39,50 per persoon
55 – 62 personen € 38,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

*vervoer per luxe KEURMERK touringcar
*lunch als beschreven
*entree tropische tuinen en vlindervallei
*2 kopjes koffie of thee en gebak
*1 orchidee in cadeauverpakking bij vertrek
*verzorging van de chauffeur