Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Friesland Waterland

09:00 uur

Vertrek uit de regio; onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Friesland. Indien van toepassing, kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen gewoon mee in de bagageruimte!

10:45 uur

U bent inmiddels aangekomen in de buurt van Koudum, waar de boot al op u ligt te wachten voor een mooie tocht over de Friese Meren en langs een deel van de Elfstedentocht. De tocht duurt ca. 1,5 uur. Aan boord staat de koffie of thee en Friese Oranjekoek of gesorteerd gebak al voor u klaar!

13:00 uur

In Hindeloopen aangekomen staat er een lekker lunch in de vorm van een koffietafel voor u klaar: 5 broodsoorten en beschuit, onbeperkt 4 vleeswarensoorten en kaas en 2 kopjes koffie of thee. Toeslag voor een kroketje is ca. € 1,50 per persoon
Eventueel is een heerlijke warme 3 gangen lunch ook mogelijk!

14:15 uur

Na de lunch neemt een deskundige gids u mee voor een mooie tocht door het prachtige Gaasterland; als de bus nog maar net op weg is neemt de chauffeur een liftster mee (de gids) die u van alles zal vertellen!

TIP:
In plaats van de rondrit kunt u ook kiezen voor een mooie presentatie in de nabijgelegen kerk; uw gezelschap neemt plaats in de prachtige kerk waar u een mooie presentatie bijwoont over de gebruiken, klederdrachten en tradities van Hindeloopen! Zeer de moeite waard! Duur ca. 45 minuten/prijs is gelijk aan de rondrit.

Ook een bezoek aan het Eerste Friese Schaatsmuseum is zeer de moeite waard!
In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied.

Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

15:15 uur

Terug in Hindeloopen heeft u de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij!

16:00 uur

Er staat voor iedereen nog een kopje koffie of thee met suikerbrood klaar en voor de liefhebbers is er paling en suikerbrood te koop. 

16:30 uur

Vertrek huiswaarts.

17:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard kunt u de dag nog afsluiten met een lekker diner; u bent dan wel ca. 2 uur later thuis. Kosten voor een 3 gangen diner vanaf ca. € 15,00 p.p.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44  personen € 56,00 per persoon
45 – 60  personen € 53,00 per persoon
andere aantallen en variaties op bovenstaand programma zijn mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe Keurmerk touringcar
. rondvaart 1,5 uur
. 1 kopje koffie of thee met gebak
. koffietafel als beschreven
· rondrit met gids of presentatie in de kerk
. vrije tijd Hindeloopen
· 1 kopje koffie of thee met suikerbrood
· verzorging van de chauffeur