Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Hindeloopen & Giethoorn

09:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar via een mooie route naar Friesland. 

10:45 uur

Op een sfeervolle locatie in het mooie Hindeloopen staat een kopje koffie of thee met appelgebak voor u klaar. Toeslag 2e kopje koffie of thee ca. € 1,50 en toeslag voor gesorteerd gebak ca. € 0,50 p.p.

11:15 uur

Aansluitend verkent u Hindeloopen en brengt u een bezoek aan het Schaatsmuseum; een leuk en boeiend museum met veel informatie over de Friese Elfstedentocht en de geschiedenis van het korte baanrijden; van afgevroren teen (!) tot Elfstedentocht kruisje van W.A. van Buren (Prins Willem Alexander). Tevens kunt u hier leuke wintertaferelen aanschouwen en is er een originele werkplaats te bezichtigen.

Na uw bezoek aan het museum kunt u nog even lekker rondkijke en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de haven, de gezellige winkeltjes of de grote schuur vol met snuisterijen en dingen uit Grootmoeders tijd.  

13:00 uur

Terug in het restaurant staat een lekkere lunch klaar: vkroket, 5 soorten brood, beschuit, 5 soorten vleeswaren, kaas en 2 kopjes koffie of thee. U kunt eventueel ook kiezen voor een warme Friese 3 gangenlunch die bestaat uit soep - Friese stoofschotel - heerlijk Fries dessert. Kiest u hiervoor dan betaalt u ee toeslag van ca. € 3,00 p.p.

14:00 uur

Via een mooie route brengt onze chauffeur u richting Giethoorn.

15:15 uur

Tijd voor een mooie rondvaart door het schilderachtige Giethoorn. Onderweg zal de schipper het één en ander vertellen! Ter informatie: het zijn eenvoudige boten die met 2 / 3 treden bereikbaar zijn. De boten zijn overdekt dus mocht het weer wat minder zijn dan is dat geen probleem. Er kunnen maximaal ca. 50 personen mee per boot. (een uurtje langer rondvaren kan ook; de toeslag is ca. € 4,000 p.p.).   

16:30 uur

Na de rondvaart heeft u nog even vrije tijd om in het gezellige Giethoorn rond te kijken of op eigen gelegenheid iets te gebruiken. 

17:30 uur

Op een gezellige locatie, net buiten het dorp en aan het water, staat een goed verzorgd diner klaar dat er als volgt uit kan zien:
* Groentesoep met stokbrood en kruidenboter
* Schnitzel met een champignonroomsaus
   diverse aardappel- en groentegarnituren
* IJs met verse vruchten en slagroom

Uiteraard is een ander menu ook mogelijk, bijvoorbeeld:
* Groentesoep met stokbrood en kruidenboter
* Varkenshaas met een champignonroomsaus,
   diverse aardappel- en groentegarnituren
* IJs met verse vruchten en slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 3,25 p.p.

Liever een diner in buffetvorm? Ook dat kan: soep (tomaat- of uiensoep), schnitzel met zigeunersaus - kipfilet met kerriesaus en vruchten, vis met citroensausje, rauwkostsalade, appelcompote, 2 soorten aardappel garnituur en groenteschotel, roomijs, vruchtensalade, slagroom, diverse sausjes, koekjes, soesjes, vruchtenmousse
De toeslag voor het diner in buffetvorm bedraagt ca. € 3,50 p.p.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 62,50 per persoon 
45 – 70 personen  € 59,50 per persoon 
71 – 87 personen  € 57,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 1 kopje koffie of thee met appelgebak
. entree Schaatsmuseum Hindeloopen
· koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
. rondvaart Giethoorn
. vrije tijd Giethoorn
. 3 gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur