Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Mooi Friesland

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Friesland. 

10:45 uur

U bent inmiddels aangekomen in Eernewoude waar een luxe partyschip met plaats voor maximaal 295 personen, al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een prachtige tocht over de Friese Meren en door het Nationale Park de Alde Feanen. De boot beschikt over een aangepast toilet en een rolstoellift tot aan het bovendek. U wordt aan boord ontvangen met een kopje koffie of thee en Friese Oranjekoek met slagroom.

13.00 uur

Er staat een lekkere lunch voor u klaar: soep of kroket, wit- en bruin brood, broodjes, Fries suikerbrood, krentenbrood, roggebrood en kruidkoek. Diverse soorten kaas, zoet- vleesbeleg, roomboter en 2 kopjes koffie, thee of melk. (eventueel uit te breiden met fruit of salade).

14:30 uur

Terug aan de wal, staat de chauffeur al te wachten om u mee te nemen naar Hindeloopen. (uiteraard kan dit ook anders ingevuld worden, bijvoorbeeld een bezoek aan Workum, met het Jopie Huisman museum, een bezoek aan Makkum of de Aldfaers Erf route etc. prijzen en suggesties op aanvraag). 

15:30 uur

U bent inmiddels aangekomen in het sfeervolle Hindeloopen waar u eerst een bezoek brengt aan het kerkje waar men een presentatie van Hindelooper klederdrachten en tradities bijwoont, met daarbij natuurlijk een volledige uitleg!

In plaats van de klederdrachtshow, die ca. 45 minuten duurt, kunt u ook een bezoek aan het dorp met zijn winkeltjes en de rommelboerderij brengen. Hier proeft u de sfeer van het vroegere boerenleven en komt u allerlei attributen tegen uit de oude tijd en het leuke is: alles is te koop! Uiteraard kunt u ook nog een kopje koffie/thee o.i.d. gebruiken.

16:45 uur

Vertrek richting dineradres.

18:00 uur

Op een gezellige locatie, staat een goed verzorgd drie gangen diner voor u klaar:
· Hollandse Groentesoep
· schnitzel met roomsaus
· Coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 5,= p.p. kunnen wij u ook een uitstekend buffet aanbieden: huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appelcompote, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoff-saus, varkenshaas met champignonroomsaus, Cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijk gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, buffetbolletjes en uien/kaas brood. Het dessert bestaat uit een lekkere coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom.

20:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 75,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· Koffie of thee met Friese Oranjekoek
· rondvaart van 3 uur en een kwartier
. koffietafel als beschreven
· bezoek aan Hindeloopen
. klederdrachtshow
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur