Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Nostalgie in Friesland

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Friesland.

11:30 uur

U bent inmiddels aangekomen in Allingawier, een dorpje dat behoort tot de bekende 'Aldfaers Erf Route' wat in het Fries betekent: het pad van mijn voorvaderen.

Bij Museumboerderij “de Izeren Kou” wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en slagroomgebak en ondertussen luistert u naar het vermakelijke verhaal over het ontstaan van de Friese uilenborden en van het Verenschilderij van boerenknechtje Sjoerd. Bij een kijkje in de wiin- en werkvertrekken van de boerderij lijkt het alsof de bewoners elk moment kunnen terugkeren.

Dan is het tijd om de echte  ‘drabbelkoek’ te proeven in de drabbel-koekenbakkerij en ook het proeven van een lepeltje Boerenslok is een echte smaaksensatie! Verderop in het straatje geeft de smid graag uitleg over zijn zware arbeid bij het smidsvuur. Druk in de weer met hamer en aambeeld heeft hij toch best tijd voor een praatje! Tegenover de Smederij is de ingang van het kerkje waar op elk heel uur de audiovisuele voorstelling “ de Achtste dag” start met unieke beelden uit de omgeving.

Tot slot is er nog tijd om buiten rond te kijken bij het o.a. de schilderswerk-plaats, het arbeidershuisje, het brandweerhuis en de stropershut!

13:00 uur

Na uw bezoek aan het museumdorp loopt u naar het koffiehuis waar een lekkere lunch voor u klaar staat: kopje soep, diverse soorten brood, krentenbrood, suikerbrood, beschuit, vleeswaren, kaas, jam en 2 kopjes koffie of thee.

14:00 uur

Vertrek richting Joure.

14:30 uur 

U bent inmiddels aangekomen bij Museum Joure; een groot en gevarieerd museum over de geschiedenis van Friesland, oude ambachten, de natuur, Douwe Egberts, Friese staartklokken, het geboortehuis van Egbert Douwes etc. Compleet met enthousiaste uitleg en demonstraties door de vele vrijwilligers die het museum rijk is!

Er wordt met ratelende machines een demonstratie koffiebranden gegeven, er zijn gastvrouwen in Douwe Egberts kleding, u kunt soms zelf iets drukken met een oude drukpers..... er is werkelijk altijd weer wat anders te beleven.

In het ouderwetse snoepwinkeltje 'De Witte Os' kun je nog echt nostalgisch snoepgoed kopen. Compleet met gezellig Koffie- & Theehuis, een Douwe Egberts arrangement en alles geheel rolstoel toegankelijk, is dit, zoals ze in Joure zelf al zeggen: 'Het ideale museum voor groepsbezoek.' U wordt hier rondgeleidt door dames in Douwe Egberts kleding en voor vertrek staat er nog een kopje thee met Fries gebak voor u klaar!

16:00 uur 

Vertrek huiswaarts.

17:30 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard kunt u de dag ook met een diner afsluiten; prijzen en suggesties op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:

35 –  44 personen € 57,50 per persoon
45 –  60 personen € 55,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit voorstel mogelijk.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met gebak
· entree en uitleg boerderij, drabbelkoekenbakkerij en kerkje
· koffietafel met soep
· entree en rondleiding Museum Joure
· kopje thee met cake
· verzorging van de chauffeur