Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Theater in Friesland

Dit programma is alleen te boeken in de wintermaanden; vraag ons naar de de extacte data!

10:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Friesland. 

12:00 uur

Aankomst in Hindeloopen waar de Stadsomroeper de bus opwacht.

Hij neemt het gezelschap mee naar het restaurant en heet u op originele wijze welkom. Op de achtergrond klinken zeemansliederen en het restaurant is helemaal in stijl van de oude visserij.

12:15 uur

Er staat een heerlijke 3 - gangen lunch voor u klaar: Friese mosterdsoep - gestoofde visfilet of gevulde kipfilet met passend garnituur - dessert.

14:00 uur

Na de lunch presenteert de Stadsomroeper de Friese klucht "Viswijven in de Leugenbank", waarbij 2 oude vrouwtjes op komische wijze al zittend in de leugenbank praten over vroegere tijden toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was en hun mannen nog met tonnen vol met vis de haven in voeren. Die heerlijke zilte lucht van de zee en vis roken op de haven; dat waren nog eens tijden!

In de pauze, rond half drie,  is er een nostalgische visafslag met sprot, rode poon, schelvis etc. en kunt u, als u wilt, bij afslag bieden op porties vers gerookte vis tegen een gunstige prijs. Daarna volgt het 2e bedrijf van het toneelstuk.

15:30 uur

Koffie of thee met Friese koek en een kleine verloting met leuke prijsjes! Uiteraard heeft u tussen de bedrijven door ook nog even de tijd om het sfeervolle Hindeloopen te bekijken.  

16:15 uur

Vertrek naar huis.

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 47,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.    

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. ontvangst door de Stadsomroeper
. drie gangen lunch (excl. drankjes)
. klucht
. visafslag
. vrije tijd in Hindeloopen
. kopje koffie of thee met Friese koek
  en kleine verloting
. verzorging van de chauffeur