Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Bakker & De Koning

PALEIS HET LOO IS GESLOTEN

Wel is een bezoek aan de tuinen en stallen mogelijk van 30 maart t/m 30 september 2018 en van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is echter gesloten. Het paleis opent haar deuren weer in 2021. Uiteraard is het ook mogelijk deze dagtocht te maken met een bezoek aan bijvoorbeeld Kasteel de Cannenburgh in Vaassen of een bezoek aan het Kroonluchteratelier, de Musemboerderij, de Forellenkwekerij, een rondvaart, het Orgelmuseum etc. 

08:45 uur

Vertrek per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet, richting Apeldoorn.

10:00 uur 

Bij Paleis het Loo aangekomen wordt u in het sfeervolle restaurant aan het Stallenplein ontvangen met een kopje koffie of thee en een Loo petit four of appelgebak (2e kopje kost ca. € 1,85 p.p.)

10:30 uur

Aansluitend heeft u de tijd om het paleis en de tuinen zelf te bekijken en natuurlijk mag een bezoek aan 1 van de exposities niet ontbreken!

Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoogspuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude bomen brengt u in koninklijke sfeer.

TIP:

Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree! Zij krijgen een korting van ca. € 14,50 p.p. welke achteraf met u wordt verrekend. (zij dienen de kaart de dag zelf bij de kassa te tonen).

12:30 uur 

Vertrek vanaf de parkeerplaats richting uw lunchadres.

13:00 uur

In Hattem aangekomen staat op een sfeervolle locatie een heerlijke lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, diverse soorten kaas en vleeswaar, zoetbeleg, 2 kopjes koffie en thee.

14:15 uur 

U wandelt naar het naastgelegen Bakkerijmuseum waar u de tijd heeft om op eigen gelegenheid rond te kijken en een stapje terug in de tijd te maken!

Tussen de bedrijven door is er de 'Krakelingenshow' met de humoristische krakelingenbakker! U gaat zelf aan de slag om mooie figuren van brooddeeg te maken in het amfitheater!U kunt er ook voor kiezen om alleen het museum en het winkeltje te bekijken want daar is ook genoeg te zien!!!!! (in dat geval krijgt u een korting van ca. € 5,= p.p.)

16:00 uur 

Na het Bakkerijmuseum heeft u nog tijd om rond te kijken, te shoppen of een terrasje te pikken in het prachtige centrum van Hattem. U kunt er ook voor kiezen om alvast richting Elburg te gaan (ca. 25 minuten rijden) en daar de rest van de middag door te brengen in de sfeervolle binnenstad.

18:15 uur

Op een gezellige locatie in Elburg gebruikt u het diner of buffet:

.groentesoep
·varkensoester met roomsaus,
 diverse groenten, salade,
 frites en gebakken aardappelen 
·sorbet van vanille ijs,
 aardbeiensaus en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 5,= p.p. kunt u ook kiezen voor een heerlijk buffet:
vooraf een kopje groente- of tomatensoep, huzarensalade, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom.

Wilt u liever zelf aan de slag? Kies dan de bbq!
Alle vleessoorten zijn hoogwaardig van kwaliteit en afkomstig van de ambachtelijke slager uit de regio. Verder wordt alles in eigen keuken bereid en gemaakt. De bbq bestaat uit: melange aan vleessoorten met o.a. gemarineerde biefstuk, varkenslapjes, kipfilets, hamburgers, shaslicksticks, hawaisticks, worstjes, spare ribs en runderlapjes. Huisgemaakte huzarensalade, vissalade, rauwkostsalade, stokbrood met kruidenboter, 2 koude sauzen, 2 warme sauzen, vers gebakken frites en gebakken aardappelen. U sluit af met een dessertbuffet dat bestaat uit diverse soorten ijstaart, vers gesneden fruit, warme chocoladesaus, slagroom en vuurwerk!
Kiest u hiervoor i.p.v. voor het diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 9,= p.p. en dat is inclusief dessertbuffet als vermeld.

Consumptiemunten Hollandse bar kosten hier ca. € 2,50 per stuk

20:30 uur

Vertrek huiswaarts.

21:30 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen      € 87,50 per persoon   
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

·vervoer per luxe KEURMERK touringcar
·koffie of thee met een Loo petit four
 of appelgebak
·entree Paleis het Loo
·lunch incl. koffie en thee en melk
·entree Bakkerijmuseum incl. krakelingenshow
·vrije tijd Elburg
·drie gangen diner als beschreven
 (excl. drankjes)
·verzorging van de chauffeur