Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Bakker en het Kroonluchteratelier

09:00 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats richting Hattem.

10:30 uur

In de historische Hanzestad Hattem aangekomen wandelt u in een paar minuten van de parkeerplaats naar het museum.

Bij het Bakkerijmuseum wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een reuzenkrakeling. Na de koffie, rond 11.10 uur, is het tijd voor de humoristische bakker en woont u de unieke en bijzonder amusante 'Krakelingen-show' bij! (Het lijkt bijna op een conference!) Hierbij laat de bakker u in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet.... en wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. 
Een buitengewoon leuke belevenis!

Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan het sfeervolle museum waar je teruggaat in de tijd! U waant zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven; kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje.

De 'Krakelingenshow' en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Het Bakkerijmuseum is verdeeld in 2 gebouwen en een ondergronds gedeelte onder de straat door waardoor de panden ook met elkaar verbonden zijn.  Dit museum heeft dus wel de nodige trapjes!

12:45 uur

Op een gezellige locatie naast het museum staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: soep van de dag, diverse broodsoorten en broodjes, salades en vleeswaren, kroket, zoet broodbeleg, zoete lekkernijen, vruchtensappen en koffie- en thee variaties, melk en karnemelk

14:30 uur

Het Kroonluchter Atelier is een uniek bedrijf waarvan er geen tweede in Nederland te vinden is; zoveel kroonluchters zag u nog nooit bij elkaar!

De collectie van bijna 1000 authentieke, oude en antieke kroonluchters geven een sfeer die samen met antieke spiegels en de prachtige locatie een geweldige indruk achterlaten.  

Omdat er geen aparte ontvangstruimte is en iedereen een persoonlijke rondleiding krijgt worden gezelschappen na het welkom opgedeeld en begint de ene helft eerst met koffie met ambachtelijk appelgebak en gaat de andere helft mee met de rondleiding. Hierdoor kunnen de specialisten goed uitleg geven en nemen ze de groep mee door zeven gebouwen met brandende open haarden, antieke spiegels en alle fonkelende kroonluchters. Tussen de gebouwen ligt een mooie Franse tuin. 
Het bedrijf beschikt over 2 toiletten (er is geen aangepast toilet aanwezig).

TIP:
In plaats van een bezoek aan het Kroonluchteratelier is een bezoek aan de Veluwse Museumboerderij ook mogelijk: hier begint uw bezoek met een leuke uitleg met diapresentatie en aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken; zeer de moeite waard; u waant zich terug in tijd!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal en ook mensen die van klederdrachten houden komen hier aan hun trekken!

Tussen de bedrijven door staat er een kopje koffie of thee met Veluwse krentenwegge voor u klaar! Kiest u hiervoor in plaats van het Kroonluchteratelier dan krijgt u een korting van ca. € 3,50 p.p.

16:15 uur

Vertrek huiswaarts.

17:30 uur  

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard kunt u deze dag ook afsluiten met een heerlijk diner of een uitgebreid warm- en koud buffet, bijvoorbeeld: vooraf een kopje groente- of tomatensoep, huzaren-, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom Toeslag inclusief 2 uur extra bushuur ca. € 19,50 per persoon. 

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 58,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 kopjes koffie of thee met reuzenkrakeling
. entree en show Bakkerijmuseum
. lunch als beschreven
. entree en rondleiding Kroonluchteratelier
. koffie of thee met appelgebak
. verzorging van de chauffeur