Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

High Tea, Dilemma in Deventer & Dekselse Pannetjes

 

PALEIS HET LOO IS GESLOTEN

Wel is een bezoek aan de tuinen en stallen mogelijk van 30 maart t/m 30 september 2018 en van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is echter gesloten. Het paleis opent haar deuren weer in 2021. Uiteraard is het ook mogelijk deze dagtocht te maken met een bezoek aan bijvoorbeeld Kasteel de Cannenburgh in Vaassen of een bezoek aan het Oranjemuseum, de Spreukentuinen, Bronkhorst etc.

10:15 uur

Vertrek uit de Regio; onze chauffeur brengt u richting Apeldoorn.

11:00 uur

U brengt een bezoek aan het Paleis het Loo.

Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoogspuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude bomen brengt u in koninklijke sfeer.Tentoonstellingen 2015 Paleis het Loo:* 10 april – 26 september 2015 Sisi, sprookje en werkelijkheid

14:00 uur

Op een gezellige locatie vlakbij de IJssel staat een heerlijke High Tea voor u klaar! De High Tea, overgewaaid uit Engeland, betekent uitgebreid genieten van 8 soorten thee met daarbij vele zoete en hartige lekkernijen!

16:00 uur

U bent inmiddels in Deventer gearriveerd waar de verhalenverteller u meeneemt voor een mooie wandeling én een mooi verhaal door de historische binnenstad van Deventer.

Tijd voor het Deventer Dilemma!
Kooplui uit alle windstreken kwamen om er te handelen en boekendrukkers begon er hun vak uit te oefenen. Geert Groote begon er zijn beweging van Moderne Devotie en scholieren uit de hele wereld vochten om er te mogen studeren aan de Latijnse school. Kortom: Deventer was eeuwenlang een zeer belangrijk centrum van handel, kennis en vroomheid. Maar wat is het
hoogste goed? Handel en geld? Of kennis en boeken? Dat is het dilemma van Deventer!

Extra informatie:
Deze wandeling, die ca. 1,5 uur duurt,moet u zien als een soort theaterwandeling. De verteller neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum terwijl je de helden, schurken en heiligen van de stad ontdekt. Mensen worde ook actief bij het programma betrokken maar……………alleen als je dat ook wilt; een echte aanrader en gegarandeerd positieve reacties! 

18:15 uur

U sluit deze gezellige middag af met de “dekselse pannetjes”! Dat is nog eens een leuke manier van dineren; u schuift gezellig met elkaar aan tafel waar de pannetjes al klaar staan met gehaktballetjes van edelhert van de hertenboerderij, vis van de dag en boerenvarkensfilet met gebakken champignons, spek en ui. Daarbij uiteraard ruim voldoende gebakken aardappelen, friet, een frisse gemengde salade, een compote van het seizoen en 2 soorten groente van het seizoen.Tot slot wordt er een heerlijke Dame Blanche met een warme chocoladebrownie of Kaneelijs met geroosterd Fries suikerbrood en slagroom geserveerd!
(u kiest 1 dessert uit voor het hele gezelschap en wilt u liever een ander gerecht in de pannetjes dan kan dat ook!)

Wilt u de dag liever afsluiten met een gezellige BBQ? In dat geval staan er minimaal 12 soorten vlees en vis voor u klaar van de ambachtelijke slager, daarbij 3 soorten stokbrood, kruidenboter, aioli, dip van bruchettakruiden, tapenade, olijven, huisgemaakte vlees- en een tonijnsalade, fruitsalade, frietjes en diverse koude en warme sauzen.
Toeslag voor de BBQ is ca. € 8,= per persoon; het dessert blijft gelijk aan dat van het dekselse pannetjes diner!

21:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Deze dagtocht kan uiteraard ook als middag/avondprogramma; u vertrekt dan rond 13.00 uur en begint met de High Tea; ook leuk, op deze locatie kunt u ook allerhande workshops volgen met uw gezelschap zoals taartdecorateis maken, mozaieken, borrelhapjes maken, biertap cursus, kerst arrangementen maken etc. Een andere leuke optie voor dit programma is de humoristische likeur proeverij; een middagvullend programma en er mag geproefd worden!

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen € 85,00 per persoon
Andere aantallen en variaties op bovenstaand programma zijn uiteraard ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. entree Paleis het Loo
. uitgebreide High Tea
. op stap met deskundige verhalenverteller
  in Deventer
. dekselse pannetjes diner incl. dessert
  (excl. drankjes)
. verzorging van de chauffeur