Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Historisch Hattem & Elburg

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar via een leuke route naar Elburg. 

10:15 uur

U wordt bij de Museumboerderij ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en lekkere krentenwegge. Tijdens de koffie krijgt u een korte presentatie en aansluitend heeft u de tijd om zelf rond te kijken op deze mooi bewaard gebleven locatie.

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal.  

12:00 uur

Op een sfeervolle locatie in het centrum van Elburg staat een heerlijke lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten vers brood en bolletjes, diverse soorten kaas en vleeswaren, Deense broodjes, roomboter en koffie, thee en melk naar wens.

Heeft u liever een warme maaltijd dan kan dat uiteraard ook:
· Hollandse groentesoep
· Wiener schnitzel met gebakken aardappelen
  frites, 2 soorten groente en rauwkost
· Coupe vanille ijs met vruchten en slagroom
Toeslag voor de 3 gangen lunch is ca.€ 4,00 p.p. 

14:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij Bakkerijmuseum. Uniek en amusant; dat is de superleuke Krakelingenshow!

Met de humoristische krakelingenbakker gaat de groep zelf mooie figuren van brooddeeg maken in het amfitheater. Er is een actieve versie van de show waarbij de groep zelf aan de slag gaat (ca. 1 uur) of een passieve versie waarbij de krakelingenbakker in een demonstratie laat zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet....een geweldige belevenis! (ca. half uur).

Het sfeervolle museum in het pittoreske Hattem kunt u bezoeken en is net een oude bakkerij van vroeger. Op bepaalde dagen wordt er ook echt gebakken in de ouderwetse takkenbossenoven! U heeft uiteraard ruim de tijd om zelf ook rond te kijken. Het museum heeft overigens ook een deel dat via een smalle trap bereikbaar is en dus niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Wilt u eventueel nog koffie of thee met een reuzenkrakeling gebruiken dan kan dat uiteraard! Kosten ca. € 3,50 p.p. inclusief een introductie over het museum! 

16:00 uur

Vertrek huiswaarts. 

17:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 49,= per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie met krentenwegge
· entree en uitleg Boerderijmuseum
· lunch met kroket en drankjes als beschreven
· entree bakkerijmuseum incl.
  zelf bakken of demonstratie
· verzorging van de chauffeur