Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Huis Verwolde & de Mostermakerij

10:00 uur

Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Huis Verwolde, achter Apeldoorn.

11.00 uur

U wordt in de sfeervolle Oranjerie ontvangen met koffie of thee en gebak. Aansluitend nemen deskundige gidsen u mee voor een interessante rondleiding door het Kasteel.

Huis Verwolde is een edelmanswoning gebouwd in 1776 en sinds 1977 eigendom van de stichting Geldersche Kastelen. Tijdens uw rondleiding bezoekt u o.a. de Chinese kamer, de ontvangstzaal en de slaapvertrekken.

12:30 uur

Onze chauffeur brengt u naar uw lunchadres. 

13:00 uur

Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, diverse vleeswaren, kaas, zoetbeleg en koffie of thee. 

14:00 uur

Aansluitend is het tijd om de mosterdfabriek en het museum te bezoeken; een deskundige gids leidt u rond in het fabrieksdeel. Hier kunt u zien hoe de ouderwetse "boeren mosterd" gemaakt wordt. Bij het afvullen van de potjes wordt nog gebruik gemaakt van de oude apparaten.

Grenzend aan de mosterdfabriek vindt u het Gildehof met verschillende ambachtelijke winkeltjes zoals een azijnmakerij, een kruiderij, een klompenmakerij, een bijenboetiek met een permanente tentoonstelling, een schildersatelier, en een winkeltje dat gespecialiseerd is in tin en edelstenen.

Indien gewenst kunnen wij ook nog een diner voor u reserveren.

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE: 

35 – 44 personen € 51,50 per persoon
45 – 60 personen € 49,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. kopje koffie of thee met gebak
. entree & rondleiding Huis Verwolde
. lunch met kroket en drankjes als beschreven
. bezoek Gildehof
. entree & rondleiding Mosterdmakerij
. verzorging van de chauffeur