Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Kaas & Mosterd

08:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u via een mooie route per luxe KEURMERK touringcar naar Doesburg. 

10:15 uur

U bent inmiddels aangekomen in het sfeervolle Doesburg waar u begint met een kopje koffie en appelgebak. Aansluitend wandelt u in ca. 3 minuten naar de Mosterdfabriek. 

11:00 uur

Bij Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek kunt u zien, hoe nu nog de ouderwetse ''boeren'' mosterd wordt gemaakt. Het afvullen in potjes wordt nog met oude afvulapparaten gedaan. Ook wordt u verteld hoe vroeger thuis mosterd werd gemaakt en waarom er zoveel mosterd werd gegeten.

Naast de Mosterdfabriek vindt u de Gildehof met diverse ambachten, zoals een azijnmakerij en een glasatelier en winkeltjes gegroepeerd om een gezellig plein in oude stijl en met groot terras. Uw bezoek aan het museum duurt ongeveer een half uur en daarna heeft u dan nog de tijd om het Gildehof (en eventueel Doesburg) te bezoeken. 

12:45 uur

Op een gezellige locatie staat de warme lunch voor u klaar:
· soep
· fricandeau met roomsaus
· ijscoupe
Uiteraard is een ander menu of een koffietafel ook mogelijk! 

14:00 uur

Via een mooie route brengt onze chauffeur u richting de kaasmakerij.

15:00 uur

U brengt een bezoek aan de Kaasboerderij waar de film "Van Gras tot Kaas" vertoond wordt en waar u een duidelijk beeld krijgt van wat er zoal op de boerderij gebeurt en hoe de producten gemaakt en verkocht worden.

Een bezoek aan de kaasmakerij met uitleg en proeverij van 3 soorten kaas ontbreekt natuurlijk ook niet en wilt u nog een lekker stukje kaas of iets anders meenemen naar huis dan kunt u terecht in het gezellige winkeltje! U kunt op eigen gelegenheid nog iets gebruiken in het ‘restaurant’. 

16:30 uur

Vertrek huiswaarts. 

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 54,50 per persoon 
45 – 60 personen  € 52,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen en voordeliger variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· koffie of thee met appelgebak
· entree en rondleiding Mosterdmakerij
· warme lunch (excl. drankjes)
· entree kaasmakerij, film en proeverij
· verzorging van de chauffeur