Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Koninklijk Apeldoorn & Historisch Elburg

PALEIS HET LOO IS GESLOTEN

Wel is een bezoek aan de tuinen en stallen mogelijk van 30 maart t/m 30 september 2018 en van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is echter gesloten. Het paleis opent haar deuren weer in 2021. Uiteraard is het ook mogelijk deze dagtocht te maken met een bezoek aan bijvoorbeeld Kasteel de Cannenburgh in Vaassen, de Museumboerderij, het Bakkerijmuseum, het Kroonluchteratelier, Huis Verwolde etc.

09:15 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Apeldoorn. 

10:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij Paleis het Loo waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en een Lootaartje.

Aansluitend heeft u ruim de tijd om te genieten van de stallen, het prachtige park en de tuinen en natuurlijk het Paleis zelf! Een rondleiding is niet echt nodig omdat er een route is die u volgt en bovendien staat alles duidelijk beschreven (rondleiding vinden in het zomerseizoen dan ook alleen buiten plaats). 

Tevens kunt u genieten van de wisselende tentoonstellingen op het Loo; wij zoeken graag even voor u uit wat er op het moment te zien is!

13:00 uur

Op een gezellige locatie staat de lunch voor u klaar: vleeskroket, diverse broodsoorten, luxe broodjes, krentenbrood en roggebrood, ontbijtkoek en beschuit. Verder heeft u keuze uit diverse soorten vleeswaren, kaassoorten en diverse jams. Koffie, thee, melk en karnemelk naar keuze. 

14:30 uur

Vertrek richting Elburg. 

15:15 uur

U bent inmiddels aangekomen in het mooie vissersstadje Elburg waar de botters al op u liggen te wachten!

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring. Twee vrijwilligers van de botterstichting varen met u mee en vertellen u over de historie, de botters en de omgeving. Aan boord kunt u zelf meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten, sturen enz… Per botter kunnen er maximaal 12 personen mee. De tocht duurt 1,5 uur en uw gezelschap zal worden verdeeld over meerdere botters.

TIP:

In plaats van de bottertocht kunt u ook kiezen voor een mooie rondvaart van 50 of 100 minuten over het Veluwemeer (korting ca. € 7,= p.p.) een stadswandeling met een VVV gids van 1,5 uur (korting ca. € 9,= p.p.) een bezoek brengen aan de historische Botterwerf (korting ca, € 12,50 p.p.), Joods Museum Sjoel (korting ca, € 8,= p.p.) of de Visafslag (korting ca. € 11,50 p.p.). Een high tea, een scootertocht of een mooie fietstocht behoren ook tot de mogelijkheden, of net buiten de stad een bezoek aan de Museumboerderij of het Kroonluchteratelier! 

16:45 uur

Na de bottertocht heeft u nog even vrije tijd in het sfeervolle centrum van Elburg waar u kunt shoppen, een terrasje kunt pikken of een bezoekje aan een museum kunt brengen.  

18:00 uur

Op een locatie midden in de stad staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
· Hollandse Groentesoep
· Varkensoester met roomsaus, gebakken aardappelen, frites, groente en rauwkost
. Coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 6,50 p.p. kunnen wij u ook een uitstekend buffet aanbieden: huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appelcompote, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoff-saus, varkenshaas met champignonroomsaus, Cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijk gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, buffetbolletjes en uien/kaas brood. Het dessert bestaat uit een lekkere coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom.

Een gezellige bbq is ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 64 personen  € 83,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

  • vervoer per luxe KEURMERK touringcar
  • entree Paleis het Loo 
  • kopje koffie of thee met Lootaart
  • koffietafel als beschreven
  • zeiltocht per botter 1,5 uur incl. begeleiding
  • vrije tijd in Elburg
  • 3 gangen diner (excl. drankjes)
  • verzorging van de chauffeur