Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Pannekoeken Eten & Terug in de Tijd

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar en via een leuke route richting Nijmegen. 

11:45 uur

U bent inmiddels aangekomen in Nijmegen waar de boot al klaar ligt om u mee te nemen voor een mooie tocht over de rivier de Waal. De boot vertrekt om 12.00 uur. De boot is goed bereikbaar per rolstoel maar beschikt niet over een aangepast toilet. De tocht duurt 1 uur en gedurende deze tocht kunt u naar hartelust onbeperkt naturel, spek of appelpannenkoeken eten! U kunt uw pannenkoek beleggen met o.a. stroop, diverse soorten jam, pasta, kaas, brie, bruine- en poedersuiker, honing, gember, rozijnen, fruitcocktail, banaan, perzik, ham etc. Drankjes zijn hierbij niet inbegrepen en zijn voor eigen rekening.

U kunt ook kiezen voor een scheepslunch ( soep van de dag, broodje ham, broodje kaas, krentenbol en koffie, thee of melk naar wens). In dat geval betaalt u een toeslag van ca. € 2,= p.p. 

Natuurlijk kunt u ook een langere vaartocht maken; prijzen en suggesties op aanvraag.

14:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in het Openluchtmuseum waar u de tijd heeft om op eigen gelegenheid rond te kijken. In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en in het seizoen zijn ambachtslui dagelijks aan het werk.Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen!

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

17:30 uur

Vertrek huiswaarts. 

18:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

50 – 54 personen  € 47,50 per persoon
55 – 60 personen  € 45,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 1 uur rondvaart inclusief
  onbeperkt pannenkoeken eten (excl. drankjes)
· entree Openluchtmuseum
· verzorging van de chauffeur