Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Proef de Achterhoek!

09:15 uur

Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar, via een mooie route richting de Achterhoek.

10:30 uur 

Proef het ware Wilde Westen bij de CactusOase! Kuier over de -rolstoeltoegankelijke- paden langs duizenden, verschillende soorten, bijzondere en kleurrijke cactussen e.a. planten, zoals de “Vishaakcactus” en de “Hottentottenbilletjes”. 

Ontdek wat zich in de grafkamer van de Cactus Piramide bevindt. Onderweg belandt u ineens in Grootmoeders Tijd door een doorsnede van een historische boerderij, ambachtelijke schoenmaker en het Nostalgiehuis. Overal staan zitjes waar u kunt genieten van het uitzicht en waar u kunt luisteren naar de zingende en kletsende vogels. 

Poppenmoeders kunnen hun hart ophalen bij de schitterende verzameling sierpoppen in authentieke klederdracht. De Desert Express en Thomastrein rijden over een LGB-baan door een Mexicaans landschap. Naast een puzzelroute vermaken de kinderen zich uitstekend in de Kindertuin met o.a. een tipi, saloon en Anny Cactus Kindertheater. 

De Indian Art Gallery toont u details uit het leven van de Noord-Amerikaanse en Canadese indianen door middel van schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt en zijn dochter Kim. Een terras, vijver met vissen en ondeugende pony’s zorgen ervoor dat het buiten ook gezellig is.

U wordt hier door Anny ontvangen met koffie en kruidkoek. Toeslag voor vlaai van de bakker is ca. € 2,50 per persoon.

Anny geeft u een leuke presentatie over alles wat met de cactus te maken heeft en uiteraard kunt u ook om vragen stellen. Ook draagt Anny voor uit eigen werk en heeft u ruim de tijd om rond te kijken in het 6000m2 stuk woestijn met 2.500 verschillende, onbeschrijfbare en kleurrijke planten! De paden zijn ook goed begaanbaar voor rolstoelen!

Bij vertrek is er voor iedereen een cactus als aandenken!

12:45 uur 

U neemt deel aan een zeer unieke lunch waarbij ‘live’’ gekookt wordt en waar u zult kennis maken met allerlei streekgerechten en gerechten van vroeger! Terwijl uw gezelschap zelf al van alles kan proberen van het buffet, staat de kok 'live' gerechten te maken in de zaal en verteld erover. Daarna gaat hij rond om iedereen zijn gemaakte gerecht ook even zelf te laten proeven!

Dit is een stukje ‘Infotainment’ met streekgerechten zoals: Balkenbrij, Vergeten Groenten en andere Achterhoekse verrassingen! Tevens is een koffie, thee of melk inbegrepen!

U moet dit zien als een zeer uitgebreid broodbuffet met uitsluitend Achterhoekse producten en daarbij tal van warme gerechten/proeverijtjes zoals een Humkessoep, snijbiet, balkenbrij, Poddik met gebakken spek, wentelteefjes etc. Kortom; een feest der herkenning!

14:45 uur

Via een mooie route gaat u verder richting Doesburg.

15:30 uur

U brengt een bezoek aan de mosterdfabriek en het bijhorende museum. Een deskundige gids leidt u rond in het fabrieksdeel waar u kunt zien hoe de ouderwetse "boeren mosterd" gemaakt wordt. Bij het afvullen van de potjes wordt nog gebruik gemaakt van de oude apparaten.

Grenzend aan de mosterdfabriek vindt u het Gildehof met verschillende ambachtelijke winkeltjes zoals een azijnmakerij, een kruiderij, een glasatelier, kadowinkel, een edelsteenboetiek etc. Hier kunt u nog even gezellig rondkijken en desgewenst kunt u ook nog een bezoekje aan Doesburg brengen.

16:45 uur

Vertrek huiswaarts.

17:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 53,50 per persoon
45 – 62 personen € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· koffie of thee met kruidkoek
· entree en presentatie Cactuskwekerij
  incl. aandenken
· streekgerechten lunchbuffet als beschreven
· entree en rondleiding Mosterdfabriek
· vrije tijd Gildehof / Doesburg
· verzorging van de chauffeur