Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Speelgoed & oude Ambachten

13:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar via een leuke route richting Barneveld. 

14:30 uur

Bij het Speelgoed & Oude Ambachtenmuseum wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en cakegebak. Aansluitend heeft u ruim de tijd om rond te kijken in dit geweldige museum dat is onderverdeeld in 2 delen, te weten het speelgoedmuseum en het oude ambachten museum.

Het museum is goed toegankelijk en voorzien van liften.

In het oude ambachten museum is veelzijdigheid troef. Een groot aantal ambachten, verzamelingen, werktuigen en huishoudelijke artikelen zijn hier bijeengebracht. Regelmatig is er een ambacht in werking of is er een demonstratie. Het museum met zijn sfeer van vroeger, zal herkenning en ’weet je nog wel’ uitstralen. Van apotheker tot zadelmaker enz. Even achter de toonbank in de winkel, of de geur opsnuiven in de oude drogisterij!

Het andere museum, het speelgoedmuseum, is geen gewoon museum. Geen vaste collectie of 20 losse poppen in een vitrine, maar een aantal malen per jaar totaal nieuwe thema tentoonstellingen met als bijzonderheid dat het speelgoed in kleurrijke diorama’s wordt getoond.

In totaal zijn er ruim 150 verschillende ambachten te zien!  Zo hebben bijvoorbeeld de groenteboer, de DAF garage, de metselaar, de bontwinkel, de jeneverstokerij, de sportwinkel, de behanger, de kunstschilder, de botenwerf, de dameskapper, de zilversmid, de pruikenmaker, de PTT, de mijnwerkers, de hoedenmaker en nog meer ambachten hun eigen hoekje. Het gehele museum is zeer rolstoelvriendelijk er zijn  leen- rolstoelen en rollators voorradig. Museum & alle koffiekamers zijn bij warme dagen gekoeld en men heeft als klap op de vuurpijl ook nog een geweldige Anton Pieck collectie.

Verder is er ook nog een buitenmuseum waar u allerlei landbouwwerktuigen, bakkerijmachines etc. uit vervlogen tijden kunt bewonderen, en een kleine cadeaushop.

Kortom, een verzameling die u gezien moet hebben!

Bijzonderheden museum: brede looppaden, 2 rolstoelliften, geen drempels, rolstoelen en rollators aanwezig, 's winters goed verwarmd & zomers gekoeld. Het museum beschikt over 2 aangepaste toiletten. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

17:00 uur

Vertrek richting uw dinerlocatie.

18:00 uur

Op een sfeervolle locatie in het hartje van de oude vissersstad Elburg staat een heerlijk diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:

· Hollandse Groentesoep
· schnitzel, gebakken aardappelen en frites,
  rauwkost, fruitsalade en groenten
· coupe vanille ijs met vruchten en slagroom

Uiteraard is een feestelijk buffet ook mogelijk; huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appelcompote of stoofperen, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoffsaus, varkenshaas met champignonroomsaus, cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijke gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappelen, kruidenboter, diverse soorten stokbroden en buffetbolletjes. Het dessert bestaat uit een coupe vanille ijs met vruchten en slagroom.
Kiest u voor dit buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 6,50 p.p. 

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 51,50 per persoon
45 – 62 personen € 49,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.  

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie met gebak
· entree Speelgoed- & Oude Ambachtenmuseum
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur