Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Touren over de Veluwe

10:00 uur 

Vertrek uit de regio per luxe Keurmerk Touringcar richting Hoenderloo. U rijdt binnendoor via een prachtige route en tijdens deze mooie tourtocht over de Veluwe zal onze chauffeur u het één en ander vertellen!

12:00 uur 

U bent inmiddels aangekomen op een mooie locatie in de bossen van Hoenderloo waar een goed verzorgde lunch voor u klaar staat: soep, kroket, wit en bruinbrood, zachte witte en bruine bolletjes, krentenbrood, kaas, twee soorten vleeswaren, diverse soorten zoetbeleg, dieetmargarine en echte boter.

Een 3 gangen lunch is ook mogelijk; dit kan er als volgt uitzien:
* Groentesoep
* Schnitzel met champignon roomsaus
* Vanille ijs met vruchten en slagroom
Voor de warme lunch betaalt u een toeslag van ca. € 3,00 p.p.

14:15 uur

Bij het  prachtige Openluchtmuseum heeft u ruim de tijd om rond te kijken en te genieten van vroeger!

In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en in het seizoen zijn de ambachtslui dagelijks aan het werk.

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. (deze leuke tentoonstelling ligt ook naast een tramhalte). Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille Figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

Ter informatie: mensen met een museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart een korting van ca. € 6,50 p.p.

Verder kan men gebruik maken van de diverse historische trams die door het hele park rijden en waar je onbeperkt in en uit kunt stappen! (de tram beschikt over een rolstoellift). 

Tussen de bedrijven door staat er in het restaurant een kopje koffie of thee met heerlijk vers appelgebak voor u klaar.

17:15 uur 

Vertrek vanaf de parkeerplaats richting uw opstapplaats.

18:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 64 personen € 45,00 per persoon

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· lunch als beschreven
· entree Openluchtmuseum incl. tram   
· kopje koffie of thee met gebak
· verzorging van de chauffeur