Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Winter in Elburg

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u u per luxe KEURMERK touringcar richting Vesting- en vissersstad Elburg.

11:15 uur

Op een gezellige locatie staat de koffie met gebak al voor u klaar!

Aansluitend heeft u even de tijd om de benen te strekken en te genieten van de gezellige sfeer die met name rond de feestdagen natuurlijk op zijn best is!Desgewenst kunt u ook een museum bezoeken of met een gids mee voor een leuke stadswandeling van ca. 1,5 uur!

TIP:

Uniek in Nederland is "Kerst in de Vesting"; een 2 daags evenement in het 2e weekend van december, waar u teruggaat in de tijd; alsof u een ansichtkaart anno 1900 binnen loopt! Meer info over openingstijden en entree op www.kerstindevesting.nl

12:45 uur

Op een sfeervolle locatie in hartje Elburg staat een heerlijk warm en koud buffet voor u klaar dat begint met een kopje groente- of tomatensoep en verder gaat met allerlei heerlijke gerechten die u naar hartelust op kunt scheppen: salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, kippenboutjes, gehaktballetjes, satéstokjes, Frites, Gebakken aardappelen, Stokbrood en kruidenboter.Het dessert bestaat uit een lekker ijsje met aardbeiensaus en slagroom.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een een koffietafel met soep, kroket, diverse soorten brood, diverse soorten kaas, vleeswaren, zoetigheden, boter en koffie en thee. In dat geval krijgt u een korting van ca. € 4,50 p.p.

15:00 uur

In de monumentale Boerderijmuseum begint u uw bezoek met een mooie diapresentatie met uitleg die wordt gegeven in de sfeervolle ontvangstruimte waar u aansluitend ook de klederdrachtvoorstelling kunt bewonderen. Aansluitend kunt u zelf rondkijken in de boerderij en de bijgebouwen en op die manier terug gaan in de tijd!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht  met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal. (Men heeft hier ook een ‘voelkist’ met gebruiksvoorwerpen van vroeger).

Voor vertrek staat er nog een kopje koffie of thee met een echte Veluwse Krentenwegge voor u klaar; heeft u liever een plak cake dan kan dat ook!

16:30 uur

Vertrek huiswaarts.

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen € 49,50 per persoon

Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. kopje koffie of thee met gebak
. vrije tijd in Elburg
· drie gangen koud- en warm buffet
  als beschreven (excl. drankjes)
· entree Boerderijmuseum incl. diapresentatie
· kop koffie of thee met krentenwegge of cake
· verzorging van de chauffeur