Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Winter in de Vesting

10:30 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats; onze chauffeur brengt u via een mooie route naar de Veluwe.

11:30 uur

In een monumentale Museum Boerderij wordt u ontvangen met koffie of thee en krentenwegge en krijgt u een mooie diapresentatie met uitleg die wordt gegeven in de sfeervolle ontvangstruimte waar u aansluitend ook de klederdrachtvoorstelling kunt bewonderen.

Aansluitend kunt u zelf rondkijken in de boerderij en de bijgebouwen en op die manier terug gaan in de tijd!
Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht  met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal. 

13:00 uur

In Elburg staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: kroket of soep, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk. U kunt het buffet eventueel uitbreiden met een huzaren- & vissalade a ca. € 1,50 p.p.

Na de lunch heeft u ruim de tijd om te genieten van de geweldige sfeer die deze twee dagen heerst in de voormalige hanze- en vissersstad! Laat u onderdompelen in de tijd van WG van der Hulst, die u wellicht nog kent van de boeken over Rozemarijntje of In de soete suikerbol!

Op deze dagen is er van alles te zien en vooral te horen, in de stad! Er is een gezellige kerstmarkt door de hele stad; er zijn allerlei optredens van diverse koren zoals shantykoren, Dickenskoren etc. en u kunt volop genieten van de gezellige winkels die Elbur rijk is!

Meer informatie vindt u op :

https://www.facebook.com/WinterindeVesting/

Programma (Onder voorbehoud)
Op vrijdag is de officiele opening om 16.00 uur en kunt u terecht tot 22.00 uur. Op zaterdag kunt u terecht van 12.00 - 21.00 uur.

Ter informatie:
Voorgaande jaren stond dit evenement bekend onder Kerst in de Vesting maar door het steeds groter worden dreigde het evenement aan haar eigen succes ten onder te gaan; het evenement wordt nu weer zoals het bedoeld was en vooral niet te massaal; er woren geen entreekosten geheven, alleen parkeerkosten!

17:00 uur

Vertrek huiswaarts.  Dit kan ook eerder of later; wij kunnen zorgen voor een lekker diner of u kunt het programma combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het winterse Openluchtmuseum of de Orchideeen- & Vlindertuinen die ook geheel in kerstsfeer zijn!

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen € 39,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar
· kopje koffie/thee met krentenwegge
. entree en presentatie Boerderijmuseum
. lunch als beschreven
. bezoek Winter in de Vesting
· verzorging van de chauffeur