Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Drijvende Kerstmarkt Leiden

Markt open van half december tot eind december; kijk voor exacte tijden op https://www.visitleiden.nl/nl/ontdek-leiden/specials/winter-wonder-weken/kerstmarkt-leiden

09:00 uur

Onze luxe touringcar staat voor; uw gasten hebben tijd om in te stappen. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting Leiden.

10:30 uur

In Leiden aangekomen staat op een gezellige locatie de koffie met gebak al voor u klaar.

11:15 uur

Uw gezelschap wordt afgehaald door ‘Mr. Scrooge’, uw gids voor deze gelegenheid, die u zal meenemen voor een mooie stadswandeling door het historische hart van Leiden.

12:15 uur

Uw wandeling eindigt op een leuke locatie waar een eenvoudige lunch voor u klaar staat die er als volgt uit kan zien: kopje soep, luxe belegd broodje en een glas jus d’ orange of een kopje koffie of thee. Het spreekt voor zich dat een uitgebreider lunch of lunchbuffet ook mogelijk is; prijzen en suggesties op aanvraag.

13:00 uur

Na de lunch heeft u volop de tijd om te genieten van de gezellige winkels in Leiden én natuurlijk de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Deze markt trekt jaarlijks vele bezoekers!

De, op de Nieuwe Rijn, drijvende kerstmarkt bestaat uit maar liefst 70 stands (houten chalets) met een zeer divers assortiment. Op de markt kan naar hartenlust gewinkeld worden maar ook genoten van live entertainment en een lekkere versnapering bij de wijn- of apres skibar of bij een van de andere horeca exploitanten. Naast een bezoek  aan de kerstmarkt kan er ook geschaatst worden op de aangrenzende drijvende ijsbaan of een bezoekje worden gebracht aan de nostalgische kermis, welke haar plek heeft bij het authentieke stadhuis van Leiden. 

TIP:
Eventueel kunt u uw dagje Leiden ook nog uitbreiden met een rondvaart door Winters Leiden inclusief een warm drankje!Een rondvaart door de mooie wateren van Leiden, met de mogelijkheid om je af te laten bij een van de , aan het water gelegen , Leidse musea.  De rondvaart laat de mooiste kanten zien van Leiden vanaf het water. Tijdens de rondvaart kunt u genieten van een warme drank als koffie, thee of glühwein .
Duur ca. 40 minuten /Kosten ca. € 7,= p.p.

16:00 uur

Uw chauffeur staat klaar om u weer richting uw opstapplaats te brengen maar wilt u nog wat langer blijven, of wilt u een bezoek aan 1 van de 13 Leidense musea brengen, zoals Naturalis,  Museum Boerhaave, de Lakenhal, Corpus, het Leids Wevershuis, Rijksmuseum van Oudheden etc. dan kan dat ook en passen wij het programma graag voor u aan. 


Desgewenst kunt u de dag afsluiten met een lekker diner in of rond Leiden, of u kunt het diner of bijvoorbeeld een heerlijk live cooking buffet, onderweg gebruiken. Kosten voor een drie gangen diner vanaf ca. € 15,= per persoon. U bent in dat geval ook ca. 1,5 – 2 uur later thuis.

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 –  49  personen € 47,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.Exclusief eventuele parkeergelden; deze worden achteraf aan u doorbelast Op deze reis zijn onze Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe Keurmerk touringcar
* 1 kopje koffie of thee met gebak
* winterse wandeling Leiden met Mr. Scrooge
* lunch als beschreven
* verzorging van de chauffeur