Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Winterstation Spoorwegmuseum

Geopend gedurende de kerstvakantie!

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Utrecht. 

11:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het Spoorwegmuseum dat is omgetoverd tot een winters paradijs! De rijp ligt op de treinen en de ijsbaan ligt te fonkelen. In het museumgebouw liggen de schaatsen al voor u klaar en het Maliebaanstation is rijkelijk gedecoreerd. Uit de droomvaliezen klinkt betoverende muziek…….

Kortom, winter in het Spoorwegmuseum!

U wordt ontvangen met koffie, thee en warme Apfelstrudel met vanillesaus.

Aansluitend heeft u volop de tijd om het museum te bezoeken en begint uw nostalgische reis in het Maliebaanstation waar u in 1874 de eerste treinreiziger bent. Vanaf dit station vertrok vroeger twee maal per dag een trein naar Parijs.

U struint door glorieuze ruimtes met marmeren vloeren, kroonluchters en een koninklijke wachtkamer. Als u in deze wachtkamer uit het raam kijkt ziet u de koninklijke trein staan, de trein waarin koningin Juliana nog met haar kinderen en kleinkinderen mee op vakantie ging. Ontdek de fascinerende wereld van het spoor in het nieuwe museum.

Maak een avontuurlijke reis door de tijd en laat je meevoeren door vier werelden. Tussen, onder, boven, naast en in imposante locomotieven, dichtbij huis en naar verre oorden. Fictie en werkelijkheid komen samen in het Spoorwegmuseum! U maakt kennis met de man achter de eerste stoomlocomotief en reizigers uit de Oriënt Expres vertellen u over hun Oosterse belevenissen. De familie Gommers neemt u mee langs, over en onder de meest indrukwekkende locomotieven uit de 20er en 30er jaren!

Ook dit jaar wordt Het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie weer omgetoverd in ‘Winterstation’.

Hiervoor ondergaat het hele Spoorwegmuseum weer een metamorfose. Kerstbomen, guirlandes, een ouderwetse carrousel, een overdekte ijsbaan, duizenden lichtjes en de geur van oliebollen en poffertjes zorgen voor een warme nostalgische wintersfeer.

Iedere dag is er een programma met straattheater acts en optredens. Een bezoek aan Winter Station is voor de museumbezoeker een aparte ervaring. Alleen al vanwege de ijsbaan die in de grote hal van het museum wordt aangelegd. Er kan geschaatst worden in het museum! Een bijzondere ervaring om op de gladde ijzers langs reusachtige treinen te glijden. De schaatsbaan is geopend van ca. 9 december t/m half januari.

Bijzonder is de prachtige ouderwetse carrousel die speciaal voor Winter Station wordt opgebouwd. De carrousel komt oorspronkelijk uit Belgie waar hij in 1903 gebouwd werd door de firma DeVos te Gent. De Engelsen noemen deze draaimolen een ‘Galloper’, de paarden op de caroussel gaan namelijk omhoog en omlaag, ze zijn als het ware in galop.

16:30 uur

Vertrek richting uw dineradres.


TIP: Indien gewenst kunt u ook eerder vertrekken en winkelen in Utrecht of een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de kerstmarkt in tuincentrum Overvecht, Kasteel de Haar, een rondvaart maken, de bierbrouwerij bezoeken etc. 

17:15 uur

Op een gezellige locatie heeft u eerst de tijd voor een drankje en aansluitend staat het stamppottenbuffet voor u klaar; een kopje soep (snert?) en aansluitend staat er een buffet met zuurkool, hutspot en boerenkool klaar met daarbij gebakken spek, worst en jus. Het dessert bestaat uit een kaneelijsje met kletskop.

Uiteraard is een anden diner of buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. 

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 62,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· ontvangst met koffie, thee,
  chocomelk, Apfelstrudel & vanillesaus
· entree Spoorwegmuseum
· ijsbaan incl. schaatshuur
· lunch als beschreven
· stamppotenbuffet (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur