Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Kasteeltuinen van Arcen

08:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Limburg. 

10:30 uur

Verwachte aankomst bij de kasteeltuinen in Arcen waar u op een nabijgelegen locatie wordt ontvangen met 2 kopjes koffie en thee en natuurlijk een heerlijk stukje Limburgse Vlaai!

Na de koffie wandelt u in 5 minuten naar de tuinen waar u ruim de tijd heeft om rond te kijken in de prachtige tuinen die de laatste jaren steeds vernieuwd en uitgebreid zijn. Zo zijn er inmiddels ook diverse kleine diersoorten zoals apen etc. te bewonderen dus........leuk voor jong én oud!

Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel, kunt u urenlang genieten van de verrassende kleuren en geuren in de talrijke tuinen. Ga terug in de tijd van hertogen en jonkvrouw-en, wanneer u het kasteel bezoekt of het barokke Rosarium, waar een kleurenpracht van 20.000 rozen te bewonderen is. Ook kunt u de Waterlelie- en Lotustuin bewonderen. Een tuin als ware het een kunstobject.
Tussen de palmen en vijgenbomen proeft u de warme sfeer van de Mediterrané in de Casa Verde.

Ontdek ook de modeltuinen die uw creatieve geest prikkelen of de vallei met haar bijzondere tuinen, zoals de Oosterse watertuin, de Engelse borders of de rotstuin. 

13:15 uur

Terug op de koffielocatie staat een goed verzorgde koffietafel voor u klaar: kroket, 4 soorten brood, 4 soorten vleesbeleg, kaas, div. zoetwaren, roomboter, onbeperkt koffie /thee en melk. 

14:30 uur

Tijd voor een leuke rondvaart van 1,5 uur over de Maas en het Leukermeer. Tijdens deze tocht wordt er uitleg gegeven over de Maas en het gebied waar we doorheen varen.
Ter informatie: de boot is ook toegankelijk voor normale rolstoelen en er zijn 2 toiletten aan boord (geen echt aangepast toilet!) Er kunnen maximaal 60 personen aan boord en men kan aan boord op eigen gelegenheid iets gebruiken.

Wilt u liever iets anders dan kunnen we eventueel ook op de terugweg een bezoek aan Nijmegen brengen
(rondvaart over de Waal of vrije tijd). Ook een bezoek aan het gezellige Duitse stadje Kleve waar men dan kan shoppen is een mogelijkheid. In Arcen zelf kunt u eventueel ook nog de Hertog Jan brouwerij bezoeken.  Als de rondvaart vervalt krijgt u een korting van ca. € 7,50 p.p.

17:00 uur

Op een leuke locatie in Appeltern, aan het water, staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* goed gevulde verse groentesoep
* schnitzel met champignonroomsaus
* roomijs met slagroom
Uiteraard is een ander menu ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.Zonder diner krijgt u een korting van ca. € 14,= p.p. en u bent in dat geval rond 18:30 uur thuis.

18:45 uur

Vertrek huiswaarts.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 75,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met vlaai
· entree kasteeltuinen
· lunch incl. kroket als beschreven
· rondvaart 1,5 uur
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur