Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Het leven is goed in het Brabantse Land!

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u rechtstreeks per luxe KEURMERK TOURINGCAR naar het Brabantse Land. 

10:30 uur 

Na een hartelijke ontvangst gebruikt u een kopje koffie of thee met Kempenvlaai.

11:00 uur

De Vlaamse boswachter neemt u mee voor een leuke, ca. 1,5 uur durende wandeling door het bos waarbij hij u op humoristische wijze vertelt over alle geheimen van het bos én vand e grensstreek! U kunt de wandeling ook uitbreiden met een roofvogeldemonstratie. (Kosten ca. € 200,= bij  max. 50 personen).

12:30 uur

Er staat een uitstekende lunch voor u klaar: diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en zoetwaren uit de streek, huzarensalade, gekookt ei, Kempische koffiewafels, faitrade koffie, thee en sap naar wens. 

13:30 uur

Voor het actieve middagprogramma bieden wij u de volgende mogelijkheden:

* GPS tocht per step
Ontdek de bijzondere deelgemeenten Baarle Nassau (NL) en Baarle Hertog (B) per GPS Steptocht! De steptocht is een leuke en recreatieve manier om de 2 gemeentes in 1 dorp te ontdekken. Naast het toeristische karakter van de tocht bent u als groep ook op een actieve manier aan het samenwerken door het gebruik van een GPS systeem. Het is dus niet zomaar een rondje steppen!

De GPS Steptocht voert u langs de vele bezienswaardigheden, maar ook zeker door de mooie natuur van Baarle Nassau. U stept vele keren de grens over die kris kras door huizen, wegen en tuinen loopt. Uiteraard is er onderweg ruimte voor een terras bezoek in dit bijzondere enclavedorp. (eigen rekening)
Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 10,= per persoon

* Per Fietstrein door de Grensstreek!
De trein bestaat uit max. 8 wagonnetjes (=16 personen) en in 1 wagonnetje passen 2 personen. Iedereen trapt mee en zo baant het gezelschap zich een weg door de Brabantse Kempen. Er kunnen tot max. 400 personen treinen gevormd worden!

U maakt een mooie tocht van ongeveer 12 km. waarbij u 18x de grens oversteekt. Onderweg kunt u uiteraard iets drinken (eigen rekening) en voor de treinfiets zijn, indien gewenst, ook kinderzitjes beschikbaar.
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 12,75 per persoon

*Ludieke Fietstocht door de Grensstreek
Voor u staat een mix van fietsen klaar: back2back tandem (met de rug tegen elkaar fietst u toch dezelfde kant op); Chopper (fiets met een ruig en hoog stuur); (beach) Cruiser (Amerikaanse fiets met een breed stuur) en Giant revives (comfortabele futuristische fiets met hoge rugsteun waardoor u geen zadelpijn krijgt). 

Op deze grappige fietsmogelijkheden maakt u een mooie tocht waarbij u 18x de grens oversteekt. Onderweg kunt u een pauze inlassen voor een consumptiestop (eigen rekening).
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 12,75 per persoon. 

Wilt u liever wat anders? U kunt op deze locatie ook kiezen voor quad rijden, waterbal lopen, midgetgolven, solextochten, bezoek aan het imposante Kaarsenmuseum brengen, een combi maken met Antwerpen etc.
Prijzen en suggesties op aanvraag.

16:00 uur

Terug op het Landgoed gaat u een uur kruisboogschieten o.l.v. de gildemeester. Eventueel kunt u ook kiezen voor bowlen, midgetgolf, oud Hollandse spelen. Liever een uurtje vrij? Dan vervalt het kruisboogschieten en krijgt u een kortin van ca. € 8,50 p.p.

17:00 uur

Er staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:

* klassieke tomatenroomsoep
* brochette met Stroganoffsaus of
  met zalm gevulde tongscharrolletjes
  warme groenten, 5 soorten salade, verse Vlaamse frieten
* ambachtelijke roomijstaart met verse slagroomUiteraard is een ander menu of buffet ook mogelijk, bijvoorbeeld een barbecuebuffet. U gaat in dat geval zelf grillen: runderhaasspies, gemarineerde varkenskotelet, saté, spare ribs, gekruide kuikenboutjes, chorizo’s, gemarineerd spek, hamburger, warme piri-piri en pindasaus, diverse koude bbq sauzen, diverse groentesalades, Vlaamse aardappelsalade, ovenvers stokbrood en Belgische frietjes. Het dessert bestaat uit een heerlijk ijsbuffet met 4 ambachtelijke roomijssoorten met sausjes, vers fruit, koekjes en verse slagroom. Toeslag voor de bbq incl. dessertbuffet is ca. € 10,= p.p.

Drankjes Hollandse bar kosten hier ca. € 2,50 per stuk.

Uiteraard is een ander buffet, een BBQ of een andere locatie ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. 

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. kopje koffie of thee met Kempenvlaai
· wandeling met de boswachter
· uitgebreide koffietafel
· middagprogramma (excl. entreegelden als vermeld)
· 1 uur kruisboogschieten
· 3 gangen diner in buffetvorm
  (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur