Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Leder, Schoenen & Den Bosch

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar naar Brabant. 

11:00 uur

Aankomst bij het Leder- en Schoenenmuseum waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een halve zool! (soort gevulde koek).

Dit museum is veel dynamischer en verrassender dan je misschien in eerste instantie zou verwachten. Enthousiaste rondleiders vertellen met passie en liefde over hun oude vak en laten alles zien zoals de mafste schoenen, een ouderwets schoenen- winkeltje en nagebouwde schoenmakerswerkplaatsen waarvan 90% ook echt werkt. Het gehele museum is rolstoeltoegankelijk en er is een prachtige ontvangstruimte.

Het museum is gevestigd in de regio Langstraat, de streek van leerlooiers en schoenmakers. (demonstratie en rondleiding inbegrepen!) In de leermakerij van 1870 kunt u het ouderwetse looiproces aanschouwen. In de museumstraat met fabriekje wordt duidelijk hoe vroeger schoenen werden gemaakt. In de lederhoek kunt u verschillende soorten leer betasten, van varken tot schaap, van struisvogel tot olifant.

Verder vindt u hier veel informatie over de historie van de schoen in binnen- en buitenland; zo kunt u de schoenen zien van Marie Antoinette en vindt u hier Chinese ‘hertenhoefjes’ zodat de Chinese vrouwen hun kleine voeten behielden. Er is ook nog een diaklankbeeld, een videofilm over leerbewerking en u krijgt een informatieboekje.

12:45 uur

In het restaurant staat een lekkere lunch voor u klaar die bestaat uit een worstenbroodje, broodjes met vleeswaren, kaas en zoetbeleg (zelf te beleggen), vers fruit en een kopje koffie of thee. 

13:30 uur

Vertrek richting Den Bosch.  

14:00 uur

Verwachte aankomst in Den Bosch waar u vrije tijd heeft. Uiteraard kunnen wij hier ook iets voor u reserveren, bijvoorbeeld:

* een bezoek aan de St. Janskathedraal; één van de meest interessante cultuurhistorische bouwwerken in Nederland. Deze laat gotische kruisbasiliek is gebouwd tussen 1380 en 1530 en Een aantal jaar geleden ingrijpend gerestaureerd. Met het grote aantal beeldhouwwerken is de St. Jan één van de meest gedecoreerde bouwwerken van Nederland. De entree is gratis en de Kathedraal is voor publiek open tot 17.00 uur onder voorbehoud van speciale diensten etc. Indien gewenst kunnen wij een gids voor een rondleiding door de kerk reserveren waarvoor u dan ca. € 4,50 per persoon betaalt (afhankelijk van het aantal deelnemers).

* Verder is een leuke ca. 50 minuten durende rondvaart over de Binnendieze, een riviertje dat deels onder de stad doorkronkelt, ook mogelijk. Het zijn open bootjes voor maximaal 16 personen per boot en er varen 2 bootjes tegelijk. Kosten ca. € 6,= p.p. Uiteraard wordt er onderweg veel door de schipper vertelt.

16:00 uur

Vertrek richting dineradres.

17:00 uur

Op een gezellige locatie staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* soep van de dag
* varkensoester, varkensschnitzel of
  Varkensrollade
* ijs met slagroom
Uiteraard is een ander diner of buffet (of geen diner) ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 - 60 personen € 64,50 per persoon
61 - 87 personen € 62,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per KEURMERK touringcar
· 2 koffie of thee met een halve zool
· entree leder- en schoenenmuseum
  incl. videofilm, diaklankbeeld,
  infoboekje en demonstratie/rondleiding
· lunch als beschreven
· bezoek aan Den Bosch
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur