Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Museum Dansant & de Biesbosch

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u richting Brabant. 

11:00 uur

Bij Museum Dansant wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak. Daarna is het tijd voor de uitleg en een presentatie in cabaretachtige sfeer! Museum Dansant is een gegarandeerd succesvolle bestemming voor iedereen die van nostalgie en dansen houdt!

Alles ademt de sfeer uit van een danspaleis uit 1900, met veel Jugendstil elementen. Een beleving van kristal en geslepen spiegels uit de tijd dat gezelligheid nog heel gewoon was. Alles draait en speelt, er wordt leuke uitleg gegeven met veel humor waarbij de groep gewoon kan blijven zitten, de presentatie gebeurt rondom hen heen en tussendoor kan er steeds heerlijk gedanst worden op de heerlijke muziek.

Blikvanger bij binnenkomst is het gigantische Mortier orgel, maar bij ieder dansorgel is wel een geweldig verhaal. Zo is ook het unieke 'Decap Robot Orgel' een visuele belevenis, de robots trommelen, bewegen en spelen echt saxofoon...... werkelijk uniek en nog het enige orgel van dit type in Europa.

Museum Dansant is elke dag geopend voor (bus)groepen op afspraak ! Maximaal 100 gasten!

Iedere 2e en 4e zondagmiddag van de maand is er altijd vast een open dansmiddag zoals dat vroeger ging in grootmoeders tijd onder het motto: 'Sjansen bij Jansen'....   Alles is rolstoelvriendelijk er is zelfs een 'Drive in toilet', dit prachtige invalidentoilet is een bezienswaardigheid op zich.

TIP:
Ook is het mogelijk een bezoek aan het Kermismuseum te brengen!

12.30 uur

Er wordt een eenvoudige lunch geserveerd: 2 belegde broodjes, een worstenbroodjes, plak krentenbrood en koffie of thee. Uiteraard is een lunch op een andere locatie, of eventueel op de boot ook mogelijk!

13:00 uur

Vertrek richting de Biesbosch.

13:50 uur

Verwachte aankomst in Drimmelen waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een mooie tocht door de Biesbosch. Eventueel kunt u tijdens de tocht genieten van 2 x koffie, thee en biezenkoek a ca. € 4,75 p.p. of met gebak a ca. € 6,25 p.p.

Het Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen o.a. door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren maar het tijverschil bedraagt toch nog altijd zo’n 40 cm. Het natuurgebied is meer dan 8000 ha groot. Hier vind je dan ook nog bevers en talloze vogelsoorten. De beste manier om deze unieke plek te ontdekken is natuurlijk per boot!

16:00 uur

Terug aan vaste wal staat uw chauffeur klaar om u weer naar huis te brengen; uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner of een buffet! Dit kan vanaf ca. € 15,00 p.p. en u bent dan ca. 2 uur later thuis; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie: 

35 - 44 personen € 55,00 per persoon 
45 - 60 personen € 52,50 per persoon  
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· entree en uitleg Museum Dansant
  incl. muziek
· eenvoudige lunch als beschreven
· rondvaart Biesbosch 2 uur
· verzorging van de chauffeur