Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Schoenen, Leer & De Biesbosch

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar richting het Brabantse Land. 

10:30 uur

Aankomst bij het Leder- en Schoenenmuseum waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een halve zool!

Dit museum is veel dynamischer en verrassender dan je misschien in eerste instantie zou verwachten. Enthousiaste rondleiders vertellen met passie en liefde over hun oude vak en laten alles zien zoals de mafste schoenen, een ouderwets schoenenwinkeltje en nagebouwde schoenmakerswerkplaatsen waarvan 90% ook echt werkt.

Het gehele museum is rolstoeltoegankelijk en er is een prachtige ontvangstruimte. Het museum is gevestigd in de regio Langstraat, de streek van leerlooiers en schoenmakers. (demonstraties en rondleiding inbegrepen!) In de leermakerij van 1870 kunt u het ouderwetse looiproces aanschouwen. In de museumstraat met fabriekje wordt duidelijk hoe vroeger schoenen werden gemaakt. In de lederhoek kunt u verschillende soorten leer betasten, van varken tot schaap, van struisvogel tot olifant.

Verder vindt u hier veel informatie over de historie van de schoen in binnen- en buitenland; zo kunt u de schoenen zien van Marie Antoinette en vindt u hier Chinese ‘hertenhoefjes’ zodat de Chinese vrouwen hun kleine voeten behielden. U bekijkt ook nog een diaklankbeeld, een videofilm over leerbewerking en iedereen krijgt een informatieboekje mee.

13:00 uur

De boot ligt al klaar om u mee te nemen voor een 2 uur durende rondvaart door de prachtige Biesbosch.

Het Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen o.a. door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren maar het tijverschil bedraagt toch nog altijd zo’n 40 cm. Het natuurgebied is meer dan 8000 ha groot. Hier vind je dan ook nog bevers en talloze vogelsoorten.

De beste manier om deze unieke plek te ontdekken is natuurlijk per boot!

Er staat bij aankomst een koffietafel voor u klaar die er als volgt uit kan zien: 4 soorten brood, krentenbrood, cake en kruidkoek, 5 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoet beleg, roomboter en koffie thee & melk.

Toeslag bal gehakt ca. € 1,75 p.p. / soep ca. € 2,75 p.p. / handfruit ca. € 1,25 p.p.
Voor een toeslag van ca. € 7,50 is een brunchbuffet ook mogelijk: 4 soorten brood, kleine broodjes, krentenbrood, koffiebroodjes, eierkoeken, achterham, kipfilet, Coburgerham, cervelaat, rollade, jong belegen kaas, komijnekaas, notenkaas, brie, huzarensalade, kip-kerriesalade, eiersalade, kalfsragout, kip in satésaus, rauwkost, fruit, sap, koffie, thee en melk. 

15:15 uur

U bent weer terug aan de vaste wal en u heeft nog even de tijd om een bezoek aan het Biesbosch Informatiecentrum te brengen (entree gratis).

15:45 uur

Onze chauffeur brengt u via een leuke route naar uw dineradres.

17:00 uur

Op een gezellige locatie staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* varkensfricandeau rollade
  met champignon roomsaus
* ijs met slagroom
Uiteraard is een ander menu of een buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. 

19:00 uur

Vertrek huiswaarts.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 69,50 per persoon
61 – 69 personen  € 67,50 per persoon
70 – 87 personen  € 65,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee
  met een halve zool
· entree leder en schoenenmuseum
  incl. videofilm, diaklankbeeld, infoboekje en
  demonstratie
· rondvaart van 2 uur incl.
  koffietafel als beschreven
· bezoek Biesbosch informatiecentrum
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur