Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Vlas, Suiker & Bergen op Zoom

08:30 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Brabant.

10:00 uur 

Bij het Nationaal Vlasserij- & Suikermuseum wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak. Aansluitend kunt u een film zien, volgt er een rondleiding en woont u diverse demonstraties bij. Maximale groepsgrootte ca. 55 - 60 personen.

In de westhoek van Noord-Brabant verbouwt men al eeuwen de grondstoffen voor de productie van vlas, lijnolie, vlaslint, linnen, suikerbieten en suiker. Midden in dit gebied vindt u dit interessante museum waar medewerkers die jarenlang in de vlasserij werkten, u rondleiden en laten zien hoe vlas tot linnen wordt en hoe men deze zware handarbeid vroeger uitvoerde (met originele machines).

12:15 uur

Onderweg naar Bergen op Zoom gebruikt u een goed verzorgde koffietafel: kroket, diverse soorten brood en broodjes, krentenbollen, eierkoeken,  boter, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee of melk. Eventueel uit te breiden met soep a ca. € 1,75 per persoon.

14:00 uur

U bent inmiddels in Bergen op Zoom aangekomen waar u begint met een bezoek aan het schitterende stadspaleis de Markiezenhof.

Stadspaleis Het Markiezenhof werd in 1485 gebouwd ter meerdere eer en glorie van de Markiezen van Bergen op Zoom. In de jaren 1963-1987 zijn de zalen, gangen, torens, binnenplaatsen, tuinen en galerijen van Het Markiezenhof door een grondige restauratie in de oorspronkelijke staat hersteld. Stijlkamers, waaronder de Hofzaal, zijn ingericht aan de hand van oude kunst en meubilair.

Dwalend door het museum krijgt u een beeld van de elegante levenswijze van de vroegere bewoners. Portretten en oude kunst bestaande uit meubilair en gebruiksvoorwerpen van de 16e tot 18e eeuw. Spectaculair is de omvangrijke kermisverzameling met werkende miniaturen. U ziet er verder een griezelig anatomisch kabinet, een cinematograaf, poppen, maar u kunt er ook een van de behendigheidsspelletjes doen.

Rond half 4 staat er in het Museumcafé nog een kopje koffie of thee met iets lekkers voor u klaar.

TIP:

Wilt u graag een gids mee die u kan rondleiden dan bedragen de kosten ca. € 60,= per gids / per uur (max. 25 personen per gids). Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree op vertoon van een geldige kaart en krijgen derhalve een korting van ca. € 8,= p.p.

16:00 uur

Na het bezoek aan het Markiezenhof heeft u nog een uurtje vrije tijd in het gezellige centrum van Bergen op Zoom. Uiteraard is het ook mogelijk om een stadswandeling met deskundige gidsen te maken; kosten ca. € 5,= per persoon.

18:00 uur

Op een gezellige locatie staat een heerlijk diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* tomaten of groentesoep
* Argentijnse biefstuk met pepersaus
  of zalmfilet met dillesaus (apart
  geserveerd)
* vanille ijs met warme kersen en slagroom

Uiteraard is een warm- en koud buffet ook mogelijk, bijvoorbeeld:
* groente- of tomatensoep vooraf
* koude gerechten: Noorse garnalen, Ardenner ham met meloen,
   asperges in
ham, gevulde tomaten, gepocheerde zalm,
   pasta salade, diverse sauzen,
haring, gerookte makreel,
   tonijnsalade, gevulde eieren, huzarensalade en
stokbrood
* warme gerechten: kip in kerriesaus, saté in satésaus,
   gegratineerde
aardappelen, varkenshaas in champignon
   roomsaus en warme beenham en
rijst
* dessert: ijs met warme kersen en slagroom
Toeslag voor dit buffet is ca. € 12,50 per persoon

20:00 uur 

Vertrek huiswaarts.

21:30 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJINDICATIE:

45 – 62 personen € 79,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
· entree en demonstraties
  Vlasserij- en Suikermuseum
· lunch als beschreven incl. koffie, thee en melk
· entree Markiezenhof
· vrije tijd Bergen op Zoom
· 3 gangen keuze diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur