Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Nostalgisch Noord Holland

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar rochting Volendam.

10:30 uur 

U bent inmiddels aangekomen bij de familie Smit die al vanaf 1856 bekend staat om de heerlijke gerookte paling. Hier wordt u ontvangen met koffie en gebak en aansluitend volgt er een leuke rondleiding waarbij natuurlijk geproefd mag worden! Het Paviljoen is supermooi gelegen met een zonneterras aan het IJsselmeer, heeft een Palingsoundmuseum op zolder en tijdens de ca. 30 minuten durende rondleiding hoort u veel verrassende wetenswaardigheden!

Dit Paviljoen in Volendamse stijl is werkelijk uniek, de palingrokerij is beroemd over de hele wereld en was ook in het TV programma van Gordon & Joling en het SBS-6 programma 'De groeten terug'!

TIP: U vindt hier ook het enige echten Palingsoundmuseum waar u van alles kunt vinden over diverse Volendamse artiesten! Entree ca. € 2,00 p.p. Het museum is per trap bereikbaar!

11:45 uur

Tijd voor een bezoek aan Klompen- en kaasmakerij waar u een leuke rondleiding krijgt en waar u aan het einde de tijd heeft om, geheel vrijblijvend, rond te kijken in de mooie en grote winkel!

U kunt hier ook deelnemen aan de Volendam Experience; voorafgaand aan de rondleiding krijgt u allen Volendammer Klederdracht aan en hier mag u dan een uurtje in lopen; aan het eind gaat u ook nog op de foto en is er een afdruk voor iedereen; hoe leuk is dat!? Kosten ca. € 7,00 p.p.   

12:45 uur

Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, warme broodjes/pistoletjes, wit- en bruinbrood, kadetjes, rozijnenbrood, Kaas, diverse soorten vleeswaren en zoetwaren en een appel of banaan toe. Drankjes: sinaasappelsap, melk, karnemelk, koffie en thee

13:45 uur

Na de lunch brengt onze chauffeur u richting Broek op Langedijk.

14:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij de Museum de Broeker Veiling; de oudste doorvaar groenteveiling van Europa en waarschijnlijk ter wereld! De Broeker Veiling is een uniek museum op en aan het water.

Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Het authentieke veilinglokaal is nog helemaal intact en het publiek kan nog steeds deelnemen aan de groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag! Een unieke, authentieke belevenis waarin spanning, humor en geschiedenis hand in hand gaan.

Met de boot vaart de rondvaartschipper u door het natuurgebied: het voormalig Rijk der Duizend eilanden. Hier ervaart u het oorspronkelijke tuinbouwgebied dat uitsluitend bereikbaar is over water. Afhankelijk van het weer is de boot open of gesloten! Het buitenmuseum geeft een indruk van vroeger o.a. met akkers, een kinderboerderij en een boomgaard. Ook kan men zien hoe er gewerkt wordt aan een houten damschuit.

17:15 uur

Vertrek huiswaarts; uiteraard kunt u de dag afsluiten met een diner of een buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 60,50 per persoon
45 – 60 personen € 57,50 per persoon
Andere aantallen zijn uiteraard ook mogelijk; prijs op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· rondleiding & proeverij palingrokerij
· rondleiding kaas- & klompenmakerij
· heerlijke lunch met kroketen salade
  als beschreven
· entree Broeker Veiling incl.
  rondvaart & veilingbezoek
· verzorging van de chauffeur