Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Oude Ambachten in en rond Amsterdam

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Amsterdam. 

10:45 uur

U wordt vlakbij de Molen van Sloten ontvangen met een lekker kopje koffie of thee en appelgebak met slagroom. (toeslag 2e kopje koffie ca. € 2,= p.p.).

11:15 uur

Aansluitend brengt u een bezoek aan de Molen van Sloten.

De molen ligt aan de rand van de stad, bij de Ringvaart, en zorgt ervoor dat het waterpeil in de lager liggende omgeving onder een bepaald niveau blijft. Het is een stellingmolen met een hier herbouwde achtkant uit 1847. Deze molen neemt onder de nog 500 in Nederland werkende molens een unieke positie in. Zo is deze poldermolen het hele jaar te bezichtigen en geeft de molenaar u graag uitleg tijdens de rondleiding.

De molen heeft een lift zodat iedereen tot op de omloop kan komen. Onder de eeuwenoude balken vindt u een audiovisuele presentatie over het leven van Rembrandt. Beelden, naar figuren die op schilderijen van de molenaarszoon Rembrandt voorkomen, accentueren de unieke sfeer.

Naast de rondleiding door de molen brengt u een bezoek aan het naastgelegen Kuiperijmuseum; een fraai stukje cultuurhistorisch erfgoed van het in ons land uitgestorven beroep van kuipers.

Houten vaten werden altijd gebruikt voor verpakking, opslag en transport van diverse producten die in het dagelijks leven nodig waren. Het oude ambacht is in het museum in ere hersteld; u treft een authentieke werkplaats aan met alle benodigde gereedschappen voor het maken van houten vaten. Verder ziet u, begeleid door sfeerfoto’s, hoe deze vaten indertijd werden gemaakt. Ook is er een audiovisuele presentatie aanwezig.  

12:15 uur

Na de rondleiding vertrekt u naar het centrum waar u rond half 1 op een gezellige locatie de koffietafel gebruikt: diverse soorten brood en broodjes, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg en thee, koffie en melk naar believen.  De toeslag voor een kroket is ca. € 1,70 p.p.

Eventueel kunnen wij u ook een lunch aanbieden in het prachtige Grand Cafe 1e Klas op het Centraal Station. Hier kunnen wij u voor dezelfde prijs de volgende lunch aanbieden: 2 luxe, ambachtelijke broodjes, rijk belegd met diverse kaas en vleeswaren, groene gemengde salade met croutons en honing-mosterd dressing en een broodje Kwekkeboom kroket inclusief 1 uur lang koffie/thee en melk!

14:00 uur

Natuurlijk mag bij een bezoek aan Amsterdam een rondvaart door de bekende grachten niet ontbreken! Tijdens de ruim 1 uur durende tocht krijgt u uitleg middels een geluidsband. 

15:30 uur

Tijd voor een bezoek aan de diamantair! (gratis entree)

Amsterdam en diamanten horen sinds de zestiende eeuw bij elkaar. Vier eeuwen vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat op de dag van vandaag de faam van Amsterdam als centrum van diamanthandel- en industrie wereldwijd is. U krijgt hier een interessante rondleiding waarbij u kunt zien hoe een ruw stukje steen verandert in een schitterend diamant. Tevens brengt u een bezoek aan de toonzalen. Een kopje koffie of thee is inbegrepen (zelfbediening). 

16:15 uur

Vertrek huiswaarts. (Uiteraard kunnen wij onderweg nog een diner o.i.d. voor u reserveren; prijzen en suggesties op aanvraag). 

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 57,00 per persoon
45 – 60 personen  € 54,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 1 kopje koffie of thee met appelgebak
· entree en rondleiding Molen en Kuiperijmuseum
· koffietafel of lunch met kroket als beschreven
· rondvaart
· entree en rondleiding Gassan Diamonds
  (deze is gratis)
· verzorging van de chauffeur