Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Veilen, Varen & Verrassen!

09:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Noord Holland. 

11:30 uur

Bij de Broeker veiling aangekomen wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een lekker Broeker Bol!

12:00 uur

Deskundige gidsen nemen uw gezelschap mee tijdens de uitgebreide rondleiding door het museum en praten u graag bij over het leven van de tuinders en hun familie zo rond het jaar 1900.

De Broeker Veiling is een uniek museum op en aan het water. 
Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. 

Het authentieke veilinglokaal is nog helemaal intact en het publiek kan
nog steeds deelnemen aan de groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag! Een unieke, authentieke belevenis waarin spanning, humor en geschiedenis hand in hand gaan.

Met de boot vaart de rondvaartschipper u door het natuurgebied: het voormalig Rijk der Duizend eilanden. Hier ervaart u het oorspronkelijke tuinbouwgebied dat uitsluitend bereikbaar is over water. Afhankelijk van het weer is de boot open of gesloten! Het buitenmuseum geeft een indruk van vroeger o.a. met akkers, een kinderboerderij en een boomgaard. Ook kan men zien hoe er gewerkt wordt aan een houten damschuit.

13:00 uur   

Na de rondleiding staat er een lekkere Westfriese Koffietafel voor u klaar: diverse soorten brood, 4 soorten vleeswaren, roggebrood, beschuit, kaas, zoetwaren, roomboter, koffie en thee. De lunch is desgewenst uit te breiden met een kopje soep a € 3,00 p.p. of een kroket a € 1,50 p.p.

14:00 uur 

U maakt een mooie rondvaart door het rijk der 1000 eilanden. Hierbij voelt u zich als de tuinder van weleer, die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging!

15:00 uur

Tijd voor het hoogtepunt van de dag! U neemt plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt! Ontzettend leuk want de mensen mogen zelf bieden op groenten en fruit!

16.00 uur

Uw chauffeur staat klaar om u naar huis te brengen. Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een 3 gangen diner of een buffet, bijvoorbeeld: boerengroentesoep, varkenshaas met een champignonsaus, diverse soorten groenten, sla, frites en 
een 2e aardappelgerecht en 2 bollen vanille-ijs met slagroom en chocoladesaus toe.
De kosten voor dit menu bedragen ca. € 15,00 p.p. en dan komen er nog 2 extra uren bushuur bij (ca. € 100,00 totaal). 

17:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 56,00 per persoon
45 – 60 personen  € 52,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 koffie of thee met Broeker Bol
· Westfriese koffietafel als beschreven
· entree Broeker Veiling incl. rondleiding,
  demonstratie en rondvaart
· verzorging van de chauffeur