Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Wieringen; vergeten eiland

09:45uur 

Vertrek vanaf uw opstapplaats per luxe touringcar voorzien van airco en toilet, richting de kop van Noord-Holland. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

11:00 uur 

Bij het Wieringer Eiland Museum wordt u hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en appelgebak. (Toeslag voor een 2e kopje is ca. € 1,50 p.p.)

Na de koffie is het dan tijd voor een leuke rondleiding door dit mooie museum waarbij grotere gezelschappen in 2 groepen zullen worden gesplitst.

Op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen staat, vlakbij de Waddenzee, de boerderij van de laatste bewoner en eigenaar; Jan Lont! Vandaag de dag is dit het Wieringer Eilandmuseum waar u samen met uw gasten het Wieringer boeren- en vissersleven van weleer kunt beleven!

12:45 uur

Vertrek naar uw lunchlocatie.

13:00 uur

Op een gezellige locatie in de buurt staat een lekkere lunch voor u klaar: wit- en bruinbrood, kadetjes, diverse harde broodjes, krentenbrood, roerei, ham, kaas, zoetbeleg en koffie en thee naar wens. Toeslag soep ca. € 2,25 p.p./ toeslag kroket ca. € 1,25 p.p.

Uiteraard is een warme 3 gangen lunch ook mogelijk, bijvoorbeeld:
* groentesoep
* kip met een kerriesausje, gebakken aardappelen,
  verse groenten en een 
frisse salade
cassataijs met slagroom
Kiest u voor de warme lunch dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,75 per persoon

14:30 uur  

Na de lunch is het tijd voor een mooie tocht door Wieringen en zal een deskundige gids (in klederdracht!) u van alles vertellen onderweg.

Wieringen is een prachtig voormalig Zuiderzee eiland, gelegen in de Noordkop van Noord-Holland, aan de rand van de Afsluitdijk en de Waddenzee. Het heeft een aantal kleine dorpen, gehuchtjes en buurtschappen die met elkaar verbonden zijn door smalle wegen met mooie vergezichten. Het eiland kent vele specifieke kenmerken; het heeft een glooiend landschap, typische Wieringer boerderijen, pittoreske havens, prachtige tufstenen kerken met gemetselde spits en oude molens. Er was een rijk verleden in de handel met wier, lichterschipperij en visserij.

Historisch heeft Wieringen veel te vertellen. De Quarantaine, met aan de buitenkant van de dijk het prachtige peilschaalhuisje, op het Westelijke puntje ontleent zijn naam aan een inrichting van de Marine. Hier werden in de 19e eeuw zieke schepelingen en besmette goederen in quarantaine gehouden.

Een van de oudste dorpen is Stroe, ooit het bolwerk van de doopsgezinde gemeente. Hier stonden in de 10e eeuw tientallen boerderijen die toebehoorden aan de kerken van Utrecht en Luik en diverse grote kloosters in Friesland. 

Verder kent het eiland de dorpen Hippolytushoef, Westerland, De Haukes, Oosterland en Den Oever en vele gehuchten, ieder met zijn eigen kenmerken en geschiedenis.

Uiteraard kan er onderweg gstopt worden om even de benen te strekken, iets te drinken, foto's te maken etc.

16:00 uur  

U neemt afscheid van de gids en de chauffeur brengt u weer terug naar uw opstapplaats.

17:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 49,50 per persoon
45 – 60 personen € 46,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
· 1 kopje kofie of thee met appelgebak
. entree museum incl. rondleiding
. lekkere lunch inclusie drankjes als beschreven
· mooie tocht over Wieringen o.l.v. gids in klederdracht
· verzorging van de chauffeur