Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Aardbeien & de Glasblazer

09:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar naar Twente.

11:15 uur

U bent inmiddels aangekomen bij de aardbeienkweker waar u wordt ontvangen met koffie of thee en een lekkere beschuit met verse aardbeien en slagroom. Tijdens de koffie wordt een videopresentatie over het bedrijf vertoond. Daarna kunt u vrij rondkijken op het bedrijf en een bezoek aan het aardbeienwinkeltje brengen.

Weer terug in de ontvangstruimte (of als het mooi weer is op het gezellige terras) wordt een heerlijke lunch geserveerd, bestaande uit mandjes met belegde bolletjes op tafel, koffie of thee, eigengemaakte aspergesoep en als toetje een bordje boerenijs met verse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom.

Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op het bedrijf van de familie Hindriksen. Op de (rode) stoelen liggen aardbeienkussentjes, voor de ramen hangen aardbeiengordijntjes, koffie drink je uit een beker met aardbeien erop en je eet er natuurlijk wafels met aardbeien bij! Zelfs op de toiletten heeft de luchtverfrisser de geur van......aardbeien!

De aardbeien worden op een bijzondere manier geteeld, namelijk niet op de grond, maar in de lucht! De aardbeienplanten staan op stellingen, zodat het plukken makkelijker gaat en de aardbeien mooi schoon blijven. Het ziet er ook prachtig uit al die aardbeien, en je mag er gewoon tussendoor lopen. Van al die aardbeien worden heerlijke producten gemaakt die in de gezellige ontvangstruimte bij een kop koffie geproefd kunnen worden.
De kwekerij is geopend in het aardbeienseizoen, vanaf 1 mei tot half oktober.

13:30 uur

Vertrek via een leuke route naar Ootmarsum.

14:15 uur

Tijd voor een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische glasblazer!

Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum; Hotmarks Glasblazerij!

Glasblazer Mark geeft zeer cabareteske demonstraties en heeft daarvoor een prima ruimte met podium en 65 zitplaatsen van waaruit iedereen het goed kan zien en horen.  Ervaar hoe vloeibaar glas wordt omgevormd tot vaas of schaal.

Mark heeft al 23 jaar ervaring met glasblazen en doet dat met een big smile, zijn interactie met het publiek is hartverwarmend.  Zijn vriendin Sanny heeft een in hetzelfde pand ook de leuke kado & sieradenwinkel: de Duizendpoot.

De demonstratie duurt ca. een uurtje maar de ervaring leert dat men het leuk vindt om nog even rond te kijken en 1,5 uur is dan wel aan te raden. In tegenstelling tot de andere locaties uit dit voorstel beschikt de Glasblazerij helaas niet over een aangepast toilet. (Uiteraard wel gewoon toilet beschikbaar).

Eventueel is het ook mogelijk uw gasten nog een kopje koffie of thee met cake (ca. € 3,25 p.p.) of met appelgebak (ca. € 4,25 p.p.) aan te bieden in het vlakbij gelegen hotel Ootmarsum.

16:00 uur

Vertrek huiswaarts. (Uiteraard kunnen wij onderweg nog een diner o.i.d. voor u reserveren; prijzen en suggesties op aanvraag). 

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 46,00 per persoon  
45 – 62 personen  € 43,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· koffie, thee en beschuit met aardbei
· entree en film kwekerij
· heerlijke lunch als beschreven incl. ijs
· entree en demo glasblazerij
· verzorging van de chauffeur