Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Bolletje, Aardbeien & de Glasblazer

08:45 uur

Onze luxe touringcar met airco en toilet, staat voor in de regio. Men heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt
via een leuke route richting Twente. Uiteraard wordt er onderweg het één en ander door de chauffeur verteld.

10:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij Bolletje en wie kent Bolletje niet?

U wordt hier hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een lekkere roombol (een beschuitbol met banketbakkersroom). Daarna krijgt u een rondleiding door het Bakkermuseum van Bolletje en kunt u zien hoe er vroeger werd gewerkt en hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten en er met lange staven de broden uithaalden!  U kunt alle hulpmiddelen bekijken die de bakkers gebruikten om de heerlijkste broden, koekjes, beschuit en taarten te bakken!

11:30 uur

Vertrek richting uw lunchlocatie. Heeft u liever een warme 3 gangen lunch dan kan dat uiteraard ook.

12:00 uur

Op een gezellige locatie staat een heerlijke lunch voor u klaar: mandjes met belegde bolletjes op tafel, koffie of thee, eigengemaakte aspergesoep en een boerenomelet. (een kroket is eventueel ook mogelijk). Als toetje een bordje boerenijs met verse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom.

Na de lunch heeft u de tijd om rond te kijken bij deze aardbeienkwekerij of iets te kopen in het winkeltje met de leukste aardbeien- en streekproducten!

Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien. Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op het bedrijf van de familie Hindriksen. Op de (rode) stoelen liggen aardbeienkussentjes, voor de ramen hangen aardbeiengordijntjes, koffie drink je uit een beker met aardbeien erop en je eet er natuurlijk verse aardbeien! Zelfs op de toiletten heeft de luchtverfrisser de geur van......aardbeien!

13:30 uur 

U gaat verder richting Ootmarsum.

14:00 uur

Tijd voor een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische glasblazer!

Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum! Glasblazer Mark geeft zeer cabareteske demonstraties en heeft daarvoor een prima ruimte met podium en 65 zitplaatsen van waaruit iedereen het goed kan zien en horen. Ervaar hoe vloeibaar glas wordt omgevormd tot vaas of schaal.

Mark heeft al 23 jaar ervaring met glasblazen en doet dat met een big smile, zijn interactie met het publiek is hartverwarmend. Zijn vriendin Sanny heeft een in hetzelfde pand ook de leuke kado & sieradenwinkel: de Duizendpoot.

De demonstratie duurt ca. een uurtje maar de ervaring leert dat men het leuk vindt om nog even rond te kijken en 1,5 uur is dan wel aan te raden. De Glasblazerij beschikt helaas niet over een aangepast toilet. (Uiteraard wel gewoon toilet beschikbaar).

Eventueel is het ook mogelijk uw gasten nog een kopje koffie of thee met cake (€ 3,25 p.p.) of met appelgebak (€ 4,25 p.p.) aan te bieden in het vlakbij gelegen hotel Ootmarsum. (aangepast toilet beschikbaar).

15:45 uur 

Onze chauffeur staat klaar om u weer naar huis te brengen. Wilt u de dag afsluiten met een diner dan regelen wij dat graag voor u.

17:00 uur

Verwachte aankomst Beemte Broekland; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

40 – 44 personen € 51,00 per persoon
45 – 50 personen € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit voorstel ook mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

. Vervoer per luxe KEURMERK-touringcar
. Onbeperkt koffie of thee met een Beschuitbol
. Entree en rondleiding Bolletje Museum
. Lunch en entree bij de Aardbeientuinen als beschreven
. Entree en demonstratie Glasblazerij
. Verzorging van de chauffeur