Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Orchideeen, Vlinders & Giethoorn

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar richting de polder. 

11:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij de Orchideeënkwekerij waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd cake gebak.

Aansluitend kan iedereen op eigen gelegenheid gaan genieten van alles wat deze veelzijdige bestemming te bieden heeft!

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders!
In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin.
De paden zijn rolstoeltoegankelijk en er zijn bovendien gratis rolstoelen te leen. Ook zijn er zijn aangepaste toiletten aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen.  De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m².  De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten!

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!  

Voor de liefhebbers is er ook in interessante film en u kunt natuurlijk een bezoek brengen aan de mooie en sfeervolle winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (Uiteraard geheel vrijblijvend).

De zwevende bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is de nieuwste attractie waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

13:00 uur

Er staat een goed verzorgde koffietafel voor u klaar: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee. (toeslag kroket ca. € 1,60) 

14:15 uur

Bij vertrek is er voor iedereen een mooie orchidee die u mee mag nemen; een leuk aandenken aan deze dag! De chauffeur brengt u via een leuke route richting Giethoorn. 

15:00 uur

U bent inmiddels in Giethoorn aangekomen waar u eerst een leuke rondvaart van ca. 5 kwartier maakt (Op overdekte boten die geschikt zijn voor ca. 50 personen. De boten zijn overdekt en bij koud weer is er zelfs verwarming aan boord! Uiteraard vertelt de schipper u onderweg het één en ander!

16:15 uur

Na de rondvaart heeft u nog even de tijd om zelf te genieten van alles wat Giethoorn te bieden heeft.

17:00 uur

U bent inmiddels aangekomen op een gezellige locatie aan het water waar een lekker diner voor u klaar staat. Dit kan er als volgt uitzien:
* Groentesoep met stokbrood en kruidenboter
* Schnitzel met champignonroomsaus,
  diverse aardappel- en groente garnituren
* ijs met verse vruchten en slagroom    

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een diner in buffetvorm:
* Soep (tomaat- of uiensoep) 
* Schnitzel met zigeunersaus, kipfilet met kerriesaus
   en vruchten, vis met een 
citroensausje, rauwkostsalade,
   appelcompote, 2 soorten aardappel garnituur en 
   groenteschotel
* Roomijs, vruchtensalade, slagroom, diverse sausjes,
   koekjes, soesjes, vruchtenmousse

Kiest u voor dit diner in buffetvorm dan betaalt u een toeslag van ca. € 3,50 p.p. Het spreekt voor zich dat een ander menu, een barbecue of een buffet ook mogelijk is; prijs op aanvraag. U kunt dit arrangement ook zonder maaltijd boeken; u krijgt dan een korting van ca. 12,50 p.p.

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE: 

35 – 44 personen € 71,00 per persoon  
45 – 64 personen € 69,00 per persoon  
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· entree orchideeënkwekerij
· 1 orchidee
· koffietafel met drankjes als beschreven
· 2 koffie of thee met gesorteerd gebak
· rondvaart Giethoorn
· vrije tijd
· 3 gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur