Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Schokland, Orchideeen & Vlinders in de Polder

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Noordoostpolder. 

10:15 uur

U brengt een bezoek aan het eiland Schokland waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en appelgebak.

Aansluitend neemt een gids u mee voor een wandeling over het eiland die ca. 1 uur duurt. Daarna heeft u nog de tijd om binnen rond te kijken bij de expositie etc. Ook is er nog een leuk winkeltje met spulletjes van weleer. Mocht een wandeling te vermoeiend zijn dan kunt u de rit ook per tractor maken! Op comfortabele bankjes met een kussen bekijkt u alles en krijgt u uitleg van de gids. Toeslag ca. € 3,50 p.p. afhankelijk van het aantal deelnemers.

Schokland was een eiland in de Zuiderzee dat maar weinig boven het water uitstak. Als gevolg van zware stormen en landafslag in de 18e en 19e eeuw werd het leven op Schokland uiteindelijk onhoudbaar. Op last van Koning Willem III werd het eiland in 1859 ontruimd. Na de drooglegging van de Noordoostpolder werd Schokland "een eiland op het droge". In 1995 is het voormalig eiland Schokland door de UNESCO aangewezen als Werelderfgoed.

Het wordt wereldwijd gezien als fysieke herinnering aan, en als symbool van, de Nederlandse strijd tegen het water. De plaatsing op de werelderfgoedlijst is gebaseerd op de uitzonderlijke universele waarde van het integrale cultuurlandschap.

Het "verhaal" van Schokland is fysiek terug te vinden aan het oppervlak en in de bodem in de vorm van terpen, dijken, schepen en bewoningsresten. Er zijn 166 vindplaatsen op en met name rond het eiland bekend. Daarnaast zijn er tenminste 152 terpen en talloze dijkresten in de omgeving van Schokland te vinden, die de vroegere contouren van het eiland aanduiden en het landverlies in de loop der tijden weerspiegelen. Restanten van gebouwen en oude verkavelingpatronen maken het verhaal van Schokland compleet.

12:00 uur

Vertrek naar uw lunchadres. 

12:30 uur

Voordat u de prachtige tuinen gaat bekijken staat er een goed verzorgde koffietafel voor u klaar: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee. Toeslag voor een kroket is ca. € 1,50 p.p.

Na de lunch heeft men ruim de tijd om rond te kijken in de Orchideeentuinen, de Vlindervallei & de Zwevende Tuinen!

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders.
In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen (maximaal 5 per gezelschap).

De Tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen.  

De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m².  De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!  

Ook kunt u een film zien en is er natuurlijk een leuke winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (Uiteraard geheel vrijblijvend).

De Zwevende tuinen
Deze zwevende bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is de nieuwste attractie waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

Tussen de bedrijven door staat er nog een kopje thee of koffie met gesorteerd cakegebak voor u klaar!

17:00 uur

Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u ook afsluiten met een diner of een (live-cooking) buffet. U bent dan ca. 2 uur later thuis. Suggesties en prijzen op aanvraag.

18:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 56,00 per persoon 
45 – 62 personen  € 53,00 per persoon  
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met gebak
· entree en rondleiding Schokland
· koffietafel als beschreven
· entree Orchideeënkwekerij
· 1 orchidee
· koffie of thee met gesorteerd cakegebak
· verzorging van de chauffeur