Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Aldfaers Erf & Sonnema

09:00 uur 

Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Friesland.Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

10:30 uur

Aankomst in één van de dorpjes die behoort tot de bekende 'Aldfaers Erf Route' wat in het Fries betekent: het pad van mijn voorvaderen.  

Bij boerderij de ‘Izeren Kou’ wordt u ontvangen met een kopje koffie en Friese koek. Ondertussen krijgt u een korte uitleg over wat u allemaal kunt zien in het dorpje zelf.

Allingawier is een miniterpdorp waar kunst, cultuur en recreatie hand in hand gaan. Zo is er het “Woord &  Beeldkerkje” waar het scheppings- verhaal in ca. 20 minuten op unieke wijze aan u wordt vertoond, er is een drabbelkoekenbakkerij, waar men deze koeken nog volgens oud recept bereidt, en er is de prachtige 18e eeuwse museum­boerderij, waar u een diapresentatie kunt bekijken en waar u tijdens de koffie enige uitleg krijgt over het dorp en de bijzondere Friese tradities waaronder het verhaal van het ulebord!

Alle bezienswaardigheden liggen naast elkaar en zijn goed te belopen.

12:30 uur

OP een gezellige locatie staat de lunch voor u klaar: wit en bruin brood, broodjes, krentenbrood, suikerbrood, roggebrood, beschuit, boter, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, en 2 kopjes koffie of thee.

Ter informatie:
In de boerderij waar de presentatie wordt gehouden (vlakbij het koffiehuis) is een aangepast toilet aanwezig.
Na de lunch gaat u via een mooie route door het Friese land door naar Sneek.

14:00 uur

U brengt een bezoek aan de distilleerderij van Sonnema Beerenburg!

Hier wordt uw groep ontvangen in het Fries Café met een kopje koffie  of thee met Fryske Dûmke en krijgt u een interessante dvd-presentatie  over Friesland en Sonnema Berenburg. Daarna volgt een bezoek aan de productiehal en krijgt u uitleg en u besluit uw bezoek aan Sonnema natuurlijk met een gezellige proeverij! Ook kunt u de in het museum aanwezige Sonnema- winkel bezoeken.  

15:30 uur 

U kunt nog even rondkijken in het gezellige Bolsward.

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.


Indien gewenst kunt u de dag onderweg afsluiten met een diner. Inclusief de extra bushuur is dat mogelijk vanaf ca. € 15,= p.p.  

PRIJSINDICATIE: 

35 – 44 personen € 50,00 per persoon
45 – 64 personen € 47,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. kopje koffie met Friese koek
. entree en uitleg boerderij,
  drabbelkoekenbakkerij en kerkje
. koffietafel als beschreven
. rondleiding Sonnema incl. proeverij
. vrije tijd Bolsward
. verzorging van de chauffeur