Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Linge & de Glasblazerij

10:30 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats. Nadat iedereen is ingestapt brengt onze chauffeur u per luxe touringcar met airco en toilet richting de Betuwe. Indien de tijd het toelaat rijden we deels binnendoor.

11:45 uur

De boot ligt al klaar om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie rondvaart over de prachtige Linge! Er zijn 2 boten beschikbaar dus mocht u met een groot gezelschap (boven de 100 personen zijn) dan is dat geen probleem en varen er 2 boten! Bent u met een klein gezelschap dan kan het zijn dat er ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u bij elkaar en wilt u de boot exclusief voor uw gezelschap afhuren dan kan dat ok; prijs op aanvraag.

12:00 uur

Gooi de trossen maar los! 

U maakt een prachtige 2 uur durende tocht over de Linge op een prachtig riviercruiseschip met een panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. Het schip is onlangs volledig nieuw ingericht met minder zitplaatsen, maar met nog meer comfort en uiteraard voorzien van alle moderne gemakken zoals live explicatie, klimaatbeheersing, invaliden toilet, overdekte verwarmde rookruimte enz. 

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend lunchbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: kroket, diverse soorten wit en bruinbrood, diverse luxe harde broodjes, zachte witte en bruine bolletjes, 5 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoetwaren en 2 kopjes koffie, thee of melk.

TIP: 
U kunt ook kiezen voor een 3 uur durende vaartocht inclusief een lekker koud- en warm buffet! Hiervoor betaalt u een toeslag van ca. € 5,00 per persoon en dit ziet er dan als volgt uit:

vooraf wordt aan tafel stokbrood met kruidenboter en een kopje groentesoep uitgeserveerd en daarna kan men genieten van een buffet met zalmsalade, huzarensalade, rundvleessalade en aardappelsalade, rauwkostbuffet, kippen- vleugeltjes, gegrilde kipfilet, pittige gehaktballetjes, culinaire croquetten, warme beenham, pasta, diverse sauzen, rijst, frites en appelmoes.

U kunt dit buffet desgewenst afsluiten met een ijsje vanaf ca. € 3,00 p.p. Drankjes zijn niet inbegrepen en kosten op de boot ca. € 2,50 per consumptie.

14:00 uur

Nadat u weer aan de vaste wal bent is het tijd om Leerdam en de glasblazerij nader te verkennen.  De glasblazerij ligt op ca. 5 minuten wandelen / 100 meter afstand van de aanlegsteiger van de boot. 

In de Glasblazerij Leerdam kunt u zien hoe uit vaardige handen en een welgeplaatste ademstoot, een klein wondertje ontstaat! Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen. 

Eventueel kunt u hier de dag aflsuiten met koffie of thee en appelgebak a ca. € 5,00 per persoon. Men kan uiteraard ook op eigen gelegenheid iets gebruiken in het restaurant of u kunt uw gasten nog even vrije tijd geven in het mooie Leerdam.

15:30 uur

De chauffeur staat klaar om u weer richting huis te brengen.
U kunt deze dag met een diner af sluiten; kosten voor een 3 gangen diner vanaf ca. € 15,00 p.p. en extra bushuur (want u bent dan ca. 2 uur later thuis) bedraagt ca. € 45,00 per uur/per bus.

16:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 - 62 personen € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andre aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe Keurmerk Touringcar
. rondvaart Linge 2 uur
. lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
. bezoek aan glasblazerij incl. demonstratie
. verzorging van de chauffeur