Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Friesland Boerenland!

10:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Friesland. Indien gewenst kunt u onderweg een kopje koffie met gebak gebruiken. (1 kopje koffie of thee met gebak kost ca. € 4,75 p.p.)

11:45 uur

U rijdt langs een afgesproken plek in het Gaasterlandse bos alwaar “toevallig” een boerin de touringcar laat stoppen en vraagt om een lift naar Hindeloopen. Zij wil daar suikerbrood en paling gaan kopen. De boerin stapt in en vertelt onderweg over de Friese taal, de Friese boerderijen, de Friese klederdracht en de omgeving.

TIP: vertel niet aan uw gasten dat u iemand oppikt; zij denken dan echt dat het toeval is dat u de boerin meeneemt; succes verzekerd!

12:45 uur

U arriveert op een sfeervolle locatie waar een lekkere lunch voor u klaar staat:  diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en koffie, thee of melk. Toeslag voor een kroket ca. € 1,25 p.p.
Voor een toeslag van ca. € 3,= p.p. is een warme en (h)eerlijke Friese 3 gangen lunch ook mogelijk!

14:00 uur

Tijd voor de 'klederdrachtuitleg', die plaatsvindt in de nostalgische kerk, en waar u uitleg kijgt over de klederdracht en zijn historie maar ook over de tradities van dit unieke dorp.

Na de show heeft u nog even tijd om Hindeloopen te bezoeken en daarbij kunt u ook nog de rommelboerderij binnen lopen. In deze oude stelpboerderij proeft u de sfeer van het vroegere boerenleven en komt u tevens allemaal leuke attributen tegen uit de oude tijd. Alles is te koop, van oude schoolplaten van Ot en Sien tot een oude bolderkar. 

15:30 uur

Terug in het restaurant is gerookte paling (indien op voorraad) en Fries suikerbrood te koop voor de liefhebbers.

Er staat tevens voor iedereen een kop koffie met een plak suikerbrood klaar én voor u vertrekt is er nog een verloting met Friese lekkernijen als prijzen! 

16:00 uur

Vertrek huiswaarts.

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Wilt u onderweg nog dineren dan kan dat vanaf ca. € 15,= p.p. en bent u ca. 1,5 uur later thuis; suggesties op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 44,50 per persoon
45 – 60 personen € 42,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· ontvangst door boerin
  en leuke tocht (1 gids/boerin per bus!)
· koffietafel als beschreven
· klederdrachtuitleg in kerk
· vrije tijd
· kopje koffie of thee met suikerbrood
. kleine verloting
. verzorging van de chauffeur