Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Met de stoomtram naar Enkhuizen

09:15 uur

Vertrek per luxe KEURMERK touringcar richting Hoorn. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

11:00 uur

Zittend op een houten bank, ziet u hoe het Westfriese landschap, oud en nieuw, aan u voorbijtrekt. De conducteurs beantwoorden graag uw vragen over stoomtram en streek. Tijdens deze rit wordt een kopje koffie of thee en een plak krentenmik geserveerd. 

12:25 uur

Aankomst in Medemblik, waar u even de tijd heeft om de benen te strekken en rond te kijken in het gezellige centrum. Aansluitend wandelt u naar de boot die al klaar ligt om u om 13.30 uur richting  Enkhuizen te brengen.

13:30 uur

Tijdens de boottocht naar Enkhuizen staat er een lekkere Westfriese broodmaaltijd voor u klaar die er als volgt uit ziet: diverse soorten brood en broodjes, krentenmik, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en fruit. Tevens zijn 2 kopjes koffie of thee inbegrepen. Toeslag kroket ca. € 1,75 

14:45 uur

Aankomst in Enkhuizen of bij het Zuiderzeemuseum. Uw gezelschap heeft vrije tijd.

Uiteraard is een bezoek aan het Zuiderzeemuseum ook zeer de moeite waard!

Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee. Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905. 

Toeslag, indien men ook het Zuiderzeemuseum wil bezoeken, bedraagt € 13,= per persoon. Uiteraard is een bezoek aan Enkhuizen ook zeer de moeite waard!

TIP: Mensen die over een Museumjaarkaart beschikken kunnen gratis gebruik maken van tram, boot en museum! Zij krijgen derhalve een korting van ca. € 15,= p.p. welke achteraf met u wordt verrekend. 
De stoomtram is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.De boot beschikt over een traplift. 

16:30 uur

Vertrek huiswaarts.

18:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 55,00 per persoon
45 – 60 personen € 52,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

.vervoer per luxe KEURMERK touringcar
·vervoer per stoomtram van Hoorn naar Medemblik
.1 kopje thee of koffie met krentenmik
·boottocht incl. Westfriese lunch als beschreven
·vrije tijd Enkhuizen
·verzorging van de chauffeur