Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Beeld en Geluid & Spoorwegmuseum

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Hilversum. 

11:00 uur

U brengt een bezoek aan het “Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid”; het grootste audiovisuele archief en de leukste media-attractie van Nederland onder één dak!

Voorheen werd een deel van de collectie van Beeld en Geluid getoond in het Omroepmuseum dat in 2002 werd gesloten. De Media Experience van Beeld en Geluid nodigt iedereen uit voor een ontdekkingsreis langs 15 themapaviljoens. Er is van alles te beleven op het gebied van media van vroeger en nu.

Maak kennis met het indrukwekkende gebouw met de unieke kleurrijke gevel met reliëf, het atrium van aluminium en glas en neem een kijkje in de "Grand Canyon" van 20 meter diep met de nationale archieven.

U wordt in het Atrium ontvangen met een kopje koffie en een tv gebakje! Aansluitend heeft u ca. 1,5 uur de tijd om zelf rond te kijken naar alles wat deze bijzondere attractie u te bieden heeft. Zo kunt u de film 'van 6 tot 16 miljoen' over het Nederland van vroeger en nu bekijken (ca. 20 minuten) en is er de nostalgische expositie 'Bewegend Geheugen'.

13:00 uur

In de buurt van Hilversum staat een lekkere lunch voor u klaar!

14:45 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het Spoorwegmuseum waar deskundige gidsen u meenemen voor een leuke rondleiding die ca. 1 uur duurt.

Ontdek de fascinerende wereld van het spoor en maak een avontuurlijke reis door de tijd! Laat u meevoeren door vier werelden. Tussen, onder, boven, naast en in imposante locomotieven, dichtbij huis en naar verre oorden. Fictie en werkelijkheid komen samen in het Spoorwegmuseum!

In het museum maakt u kennis met de man achter de eerste stoomlocomotief en vertellen de reizigers uit de Oriënt Expres u over hun Oosterse belevenissen. De familie Gommers neemt u mee langs, over en onder de meest indrukwekkende locomotieven uit de 20er en 30er jaren. Na de rondleiding kunt u nog even op eigen gelegenheid rondkijken en eventueel iets gebruiken in het restaurant. 

17:00 uur

Vertrek richting uw dineradres. 

17:30 uur

Op een gezellige locatie aan de Vecht staat een lekker diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* tomatensoep
* schnitzel of pangafilet
* sorbet
Uiteraard is een ander menu of een barbecue of buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 89,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· entree Beeld & Geluid
· kopje koffie of thee met tv gebakje
· lunch incl. kroket en 2 x koffie, thee of melk
· entree Spoorwegmuseum inclusief rondleiding
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur