Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Kaasmakerij & de Glasblazer

10:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u richting de Utrechtse Heuvelrug.

12:00 uur

U bent inmiddels aangekomen op een sfeervolle boerderij & kaasmakerij waar u wordt ontvangen met een heerlijke lunch die er als volgt uit kan zien: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, boter en 2 kopjes koffie, thee of melk.

Na de lunch krijgt u een interessante film over dit ambachtelijke bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven!

Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen en natuurlijk een kijkje te nemen in het leuke winkeltje en het minimuseum! Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

14:00 uur 

U gaat genieten van de humoristische demonstratie van ras- entertainer én glasblazer Willem Buyse!

Hij laat u in een wervelende show zien wat u met hitte en glas allemaal kunt doen! Ook zal hij gedurende de show enkelen van uitnodigen ook eens iets te blazen. Deze 1,5 uur durende show zal u boeien van de eerste tot de laatste minuut. Tussen de bedrijven door is er een pauze en worden er 2 kopjes koffie of thee met vers gesorteerd gebak geserveerd.

TIP:
Desgewenst kunt u ook nog een mooie Kastelentocht, Oranjetour of Utrechtse Heuveltochttour maken met de bus en uiteraard onder leiding van een deskundige gids (kosten ca. € 2,00 p.p.) . Ook zijn er op deze locatie Oud Hollandse Spelen (ca. € 2,50 p.p.) beschikbaar en is er de mogelijkheid om buiten of binnen (!) boerengolf te spelen (kosten ca. € 7,00 p.p.).

Het is ook mogelijk de dag hier af te sluiten met een diner of buffet maar dat kan uiteraard ook op de terugweg. Komt u 's morgens al eerder dan wordt u ontvangen met koffie en gebak en is de demonstratie van de Glasblazer 's morgens. U vertrekt dan na de lunch en heeft nog de mogelijkheid om er een middagprogramma aan vast te knopen, zoals bijvoorbeeld een mooie rondvaart door Utrecht, een bezoek aan het Openluchtmuseum etc.

15:30 uur

Iedereen neemt weer plaats in de touringcar en de chauffeur brengt u naa huis.

17:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 79,00 per persoon 
45 – 60 personen € 74,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe KEURMERK-touringcar
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree museum en uitleg en filmpresentatie
   kaasmaken incl. proeven
* uitstekende lunch met kroket en drankjes
   als beschreven 
* glasdemonstratie
* verzorging van de chauffeur