Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Kaasmarkt en het Kaaspakhuis

De kaasmarkt vindt iedere zaterdag plaats van eind april t/m eind augustus; vraag ons naar de exacte data!

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar naar Woerden.

10:30 uur

Verwachte aankomst in Woerden waar u op een gezellige locatie wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd gebak.

11:00 uur 

Na de koffie heeft u ruim de tijd om rond te kijken in het gezellige Woerden en natuurlijk een bezoek aan de kaasmarkt (waar ook bloemen, groenten etc. te koop zijn; het is dus tevens een soort boerenmarkt!) te brengen en uiteraard heeft u ook tijd oom de gezellige winkels een bezoek te brengen!

De stad Woerden leunt op een eeuwenoude kaasmarkttraditie die nóg steeds echt bestaat. De eerste partijen kaas werden al in 1885 vanaf het platteland naar het centrum vervoerd om te worden verhandeld. Die handel is tegenwoordig nog steeds écht bepalend voor de prijs van de boerenkaas. Op de kaasbel, pal naast het Stadshotel, worden na de handel de ver- en aankoopprijzen van de boerenkaas genoteerd die bindend zijn voor boer en handelaar!

De zogenaamde kaashuisjes maken deel uit van de kaasmarkt in Woerden en herbergen ruim honderd soorten kaas die natuurlijk ook geproefd mogen worden! Met dit uitgebreide assortiment heeft Woerden de meest uitgebreide kaasproeverij van ons land! De markt vindt iedere zaterdag plaats vanaf eind april t/m eind augustus en men sluit eind augustus af met een historische kaasmarkt die de hele dag zal duren. De wekelijkse kaasmarkt vindt plaats van 11.00 – 13.00 uur op het Kerkplein en is vrij toegankelijk.

13:00 uur 

Terug op de koffielocatie staat een lekkere lunch voor u klaar: kopje soep, kroketje, 2 luxe beleg de broodjes per persoon en kannen met melk.

14:00 uur

Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan het Kaaspakhuis in Woerden dat sinds mei 2017 geopend is (ligt vlakbij de lunchlocatie). Hier kun je het hele verhaal van koe-tot-kaas beleven middels een demonstratie, film en een bezoek in witte jassen van een klassiek kaaspakhuis op de eerste verdieping

Onder leiding van een gids bekijk je alles waaronder een film waarin het verhaal van kaas wordt verteld en breng je boven een bezoek aan de 70 ton kaasopleg.  Er zijn drie VR-brillen waarmee je een kijkje kunt nemen in een moderne kaasfabriek en je kunt de kaaskeerlijn op een schaalmodel bekijken.

Daarnaast zijn er natuurlijk altijd wat blokjes kaas te proeven en er is een winkel met kaasproducten- en cadeaus. Voor groepen is er een wisselprogramma voor deze leuke ‘kaasbeleving’ omdat de locatie klein is; uw gezelschap wordt gesplitst en groep 1 maakt dan eerst een leuke stadswandeling met mensen van het Gilde die u meenemen door de historie van de stad en de andere helft bezoekt het Kaaspakhuis. Na een uur wisselt u van programma. Alles in dit programma is te lopen binnen een straal van ca. 500 meter.

BIJZONDERHEDEN:
Omdat in het programma een stadswandeling is opgenomen is het handig als de mensen redelijk ter been zijn of dat u met rolstoelen en duwende vrijwilligers komt.  In het Kaaspakhuis is het grootste gedeelte van het programma (film, demonstratie, VR-beleving en het winkeltje) op de begane grond maar het bezoek aan de opslag van de 70 tons kaasopleg is op de 1e verdieping en alleen te bereiken middels een vrij steile trap.  Dat is dus niet geschikt voor minder validen of bezoekers die wat minder goed ter been zijn.

Verder heeft Woerden ook een mooi Stadsmuseum met een vaste collectie en steeds wisselende exposities. De entreekosten bedragen ca. € 5,00 p.p.

16:00 uur 

Uw chauffeur brengt u weer terug richting uw opstapplaats. Uiteraard kunt u onderweg ook nog een hapje eten; wij regeln dat graag voor u!

17:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma

PRIJSINDICATIE:

45 –  62  personen € 50,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar
*
 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd gebak
* bezoek aan de kaasmarkt & vrije tijd Woerden
* entree en rondleiding Kaaspakhuis
* stadswandeling met gids
* lunch als beschreven incl. soep en kroket